Nægter smugling af ”koma på flaske

Retten behandler i disse dage Danmarkshistoriens største sag om ”flydende narko”

Foto: Bente Poder

Foto: Bente Poder

HJØRRING:Mandag tog Retten i Hjørring fat på en fem dage lang retssag, hvor fire nordmænd står anklaget for smugling af det, der tidligere af anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi er betegnet som Danmarkshistoriens største sag om flydende GBL og GBH - også kendt som henholdsvis ”koma på flaske” og ”fantasy”.

De fire mænd blev anholdt og varetægtsfængslet 25. august 2014 efter en politiaktion, hvor politiet udskiftede 200 liter af stoffet GBL med en tilsvarende mængde vand.

På retssagens første dag blev de fire nordmænd, som er i alderen 31-34 år, hver især afhørt omkring deres rolle i sagen.

Samtlige fire erklærede sig uskyldige i alle tiltaler. Undtaget var dog den ene nordmand, som erklærede sig skyldig i besiddelse af en mængde euforiserende stoffer til eget brug.

Adresse under observation

Sagen tog sin begyndelse, da Nordjyllands Politi blev kontaktet af Told og Skat. I forbindelse med en stikprøve hos fragtfirmaet UPS i Aalborg havde man opdaget et antal dunke, indeholdende et flydende stof.

Forsendelsen kom fra Polen, og viste sig at indeholde GBL. Politiet udskiftede de 200 liter GBL med vand, og fragtfirmaets chauffør blev instrueret i at levere stoffet på den adresse i Frederikshavn, hvortil pakkerne med den flydende narko skulle tilsendes.

Politiet satte derefter adressen i Frederikshavn under observation. Mens observationspatruljen var på stedet, kom endnu en leverance til lejligheden i form af en postbil fra Post Danmark. Da bilen fra fragtfirmaet ankom til stedet, så politiet stoffet blive overdraget, hvorpå de skred ind og foretog anholdelserne af de fire nordmænd.

Fastsat af Retskemisk

I forbindelse med ransagningen af lejligheden i Frederikshavn fandt politiet række andre stoffer foruden GBL.

En af de nu anklagede nordmænd var også i besiddelse af en nøgle, som viste sig at være til en speedbåd, der lå på en bådplads i Frederikshavn. Her fandt politiet en mindre mængde amfetamin.

Samtlige effekter blev efterfølgende undersøgt og mængderne fastsat af Retskemisk Institut.

Modtog pakker for gæld

Hvor tre af de anklagede nordmænd stillede sig uforstående overfor anklagerne, fortalte den fjerde nordmand blandt andet, at han skulle modtage pakkerne for en bekendt, han havde mødt i København.

De øvrige tre nordmænd havde intet at gøre med modtagelsen af pakkerne, forklarede han, der for første gang udtalte sig i forbindelse med retssagen.

Retssagen fortsætter torsdag og fredag. Procedure og domsafsigelse ventes at ske henholdsvis mandag og onsdag i næste uge.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.