- Nærmest som at missionere

Suppen ligner tyk brun honning og strutter af energi

Der er masser af power i de små prøveflasker med supper, som salgsdirektør Jørgen Holst Therkildsen her viser. Foto: Lars Pauli

Der er masser af power i de små prøveflasker med supper, som salgsdirektør Jørgen Holst Therkildsen her viser. Foto: Lars Pauli

LØGSTØR:Det ligner nærmest tyk brun honning. Men flasken strutter faktisk af energi. Den prøve på Carnads suppefond, der står i en lille bitte plastikflaske på mødebordet i fabrikkens mødelokale i Løgstør, syner ikke af meget. Men indholdet svarer til den mængde protein, der er i to store kyllingbryster. Det er kyllingefond med en styrke, der er så kraftig, at smagsløgene bliver rundtossede. Hvis man spiste fonden i flasken, så ville den blive optaget i kroppen på bare 15 minutter, mens det ville tage fire timer, hvis det var to kyllingebryster. Hemmeligheden En del af hemmeligheden bag produkterne fra Carnad Natural Taste er den skånsomme måde supperne og fonden produceres på. - Det er en hårfin balance, hvis man ikke vil ødelægge smagen. En så koncentreret fond bliver let bitter, fortæller salgsdirektør Jørgen Holst Therkildsen. - Carnad koger fonden ned ved lav temperatur, og det giver en smagsprofil og et produkt, som er i top, fortæller salgsdirektøren, der også selv er investor i den nye Løgstør-virksomhed. Erfaring fra Asien Han har mange, mange års erfaringer og kontakter fra fødevarebranchen i Asien med i bagagen til jobbet i Carnad. Det håber han og Johnny Koch på kan være med til at åbne døre på den store asiatiske marked, hvor supper er hverdag på middagsbordene. Jørgen Holst Therkildsen har været ansat på carnad siden 1. september og har flittigt brugt sit store net i Asien til at støve kunder op. - Jeg synes faktisk godt man kan sammenligne det lidt med at missionere. - Vores produkt er meget rent og naturligt. Det er lidt som økologi, som har bredt sig som ringe i vandet, siger Jørgen Holst Therkildsen, der ser kæmpe potentiale på det asiatiske marked. - I disse år bliver der strammet gevaldigt op på fødevaresikkerheden i Kina, og kineserne bruger - sammenlignet med Europa - en langt større del af deres løn på mad, siger Jørgen Holst Therkildsen. Carnads produktionskapacitet er otte tons fond i døgnet.