Nærradio har eksisteret i 25 år

Fra skurvogn til moderne studie

Medarbejdere og bestyrelse er klar til at fejre Dronninglund Nærradios første 25 år. Markeringen finder sted 1. oktober. Foto: Jørgen Ingvardsen

Medarbejdere og bestyrelse er klar til at fejre Dronninglund Nærradios første 25 år. Markeringen finder sted 1. oktober. Foto: Jørgen Ingvardsen

DRONNINGLUND:Mandag 1. oktober er det 25 år siden, Dronninglund Nærradio gik i luften for første gang fra en skurvogn placeret bag Hjallerup Idrætscenter. Det skete med stor festivitas, hvor Agersted Garden, det lokale band, ’Håndslaw’, og borgmester Poul Møller deltog.

25 år senere eksisterer den lille radiostation fortsat og lever i bedste velgående med daglige udsendelser fra et moderne studie med den nyeste teknik.

DNR (Dronninglund Nærradio) blev oprettet i en tid, hvor der opstod en række lokale radiostationer rundt om i landet. Danmarks Radio havde haft monopol på radiospredning siden oprettelsen i 1925, men fra 1983 var man begyndt på en række forsøg med lokalradio og tv. I 1988 blev forsøgsordningen udvidet, så det nu blev tilladt at oprette kommercielle radiostationer. Og så gik det stærkt. I 1995 var der således 250 lokalradioer i landet. I 1985 blev der i Dronninglund Kommune oprettet en radiostation. Det var Radio Dannerhøj, men den eksisterede kun et års tid.

I foråret 1993 blev der igen arbejde ihærdigt på at etablere en radio i Dronninglund Kommune. I spidsen for denne aktive gruppe stod Kaj Gindesgaard og Jørgen Ingvardsen. Der blev afholdt en række møder for at undersøge, om der var interesse, og om der var medarbejdere, der ville være med. Det var der i høj grad, og det lykkedes at skaffe det tekniske udstyr. Hjallerup Samvirke gav 25.000 kroner, så man kunne købe alt det udstyr, der skulle bruges. Radioen blev etableret i samarbejde med ANR og sendte en time dagligt. De øvrige 23 timer blev så fyldt ud af ANR. Senere har man udvidet sendetiden, så der nu sendes tre timer dagligt.

Jubilæet bliver naturligvis fejret, og det sker på dagen, mandag 1. oktober. I jubilæumsprogrammet, der sendes kl. 14-18, vil nuværende og tidligere medarbejdere kigge indenfor og udveksle minder og fortælle anekdoter. Radiostationen vil denne dag slå dørene op og invitere alle interesserede indenfor til en kop kaffe og en snak.

Som optakt til jubilæet bringes to programmer med tilbageblik på de 25 år. Det sker tirsdag 18. og mandag 24. september kl. 14-17. DNR kan som altid høres på 99,8 og 104,3 MhZ.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.