Morsø

Næssie velsignet i strid blæst

Det halve Thy og hele Mors var mødt op fredag eftermiddag for at fejre at der igen sejler færge mellem Sydthy og Sydmors

20
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Bo Lehm

THY-MORS:Bilerne holdt i begge vejsider langt ind ad Næssundvej. Foran færgelejet var trængslen så tæt, at det var svært at komme henholdsvis fra borde og ombord på dagens hovedperson: Færgen ”Næssund”, blandt venner, og måske på sigt mere officielt, Næssie.

Trods strid vestenvind, der spilede de mange dannebrogsflag ud, var de mødt op, kvinder, mænd og børn af huse. Alle syntes at have en aktie i den tilbagevendte færge: De politikere, der nedlagde den, de frivillige, der fik den på vandet og i drift igen, de mange brugere, støtter, potentielle passagerer og gamle og nye færgefolk. På Thysiden, hvor første planmæssige ankomst indløb 14.35, stod en lille flok, som i lighed med Morsfolket fik lov at klippe en rød snor. At de var færre var sikkert til dels fordi, mange fra Thy i forvejen var kørt til Mors, hvor festlighederne foregik.

Festtaler, sognepræst Benedicte Tønsberg, Karby, var ankommet på cykel i strid modvind:

-- Næssie, må sol og vind og bølger velsigne dig alle dine dage. Må rejsende fylde dit dæk og drømme om nye muligheder.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst