Morsø

Næssundfærge må hjælpe

Den gamle træfærge sat ind på Venø-overfarten for fire uger

Den gamle Næssundfærge har fået endnu en berettigelse, mener Henrik Olsen, efter at den er sat ind som hjælpefærge på Venø-overfarten. Arkivfoto: Bo Lehm

Den gamle Næssundfærge har fået endnu en berettigelse, mener Henrik Olsen, efter at den er sat ind som hjælpefærge på Venø-overfarten. Arkivfoto: Bo Lehm

NÆSSUND:Næssundfærgen er sendt ud på en hjælpemission i lokalt farvand.

For at yde bistand i en akut opstået situation har Næssundfærgens Venner sagt ja til, at den gamle træfærge drager mod syd for at hjælpe på Venøoverfarten for en kortere periode. Her er overfarten under pres, fordi færgen "Sleipner", der er udlånt fra Fur-overfarten, nu skal hjem til Fur igen, da der har været et havari på den Furfærgen, fortæller Henrik Olsen, formand for Næssundfærgens Venner.

Det betyder, at den lille træfærge Venøsund kæmper en hård kamp for at holde kontakten til fastlandet, men den har sine begrænsninger i forhold til lastbiler og andre store køretøjer i kraft af sin størrelse.

- Vi var ikke et øjeblik i tvivl, selvfølgelig skal vi da hjælpe de gode folk på Venø. Vi er faktisk den eneste reelle mulighed tilbage i området, og vi har trods alt et alternativ, da lastbilerne kan køre udenom, lyder det fra Henrik Olsen, der tilføjer:

- Vi håber, at de gode vognmænd er tålmodige og forstår situationen. Vi er klar til lastbiler igen, så snart vi får Næssund tilbage om ca. fire ugers tid.

Han håber, at gæsterne på Næssund-overfarten vil tage det som en ekstra oplevelse at få en tur med den gamle Venøsundfærge, der faktisk har flere år bag sig som veteranfærge end Næssundfærgen. Overfartstiden på Næssund hverken bliver kortere eller længere, og sejltiderne forbliver også de samme.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.