Aalborg

Næsten klart skib

Det holdt hårdt, men mandskabet på Elbjørn nåede det - næsten

AALBORG:Hvis kokken Lars Jeppesen så lidt klatøjet ud i går, så var det ikke uden grund. - Jeg har ikke sovet i to døgn, fortalte han i en stille stund under en ellers travl åbningsreception på det gode skib Elbjørn. Den forhenværende isbryder, der under sjælden set opmærksomhed har lagt til kaj i Aalborg. Men i går var det en festdag. Folk strømmede ombord for at kigge nærmere på skibet og for at sige velkommen. Men også for at se om det var lykkedes for Lars Jeppesen og Rikke Precht at forvandle den gamle statsisbryder til et anderledes spisested. Og det må man sige. Ord som charmerende, råt, rustikt, anderledes og elegant passer alle godt på Elbjørn. At der så stadig mangler nogle lister hist og pist og lidt maling her og der er til at leve med. - På mandag er vi helt færdige lovede Lars Jeppesen. Dog ikke med glaspusteriet. For Rikke Precht må leve med, at der går 14 dage det står klar. Borgmester Henning G. Jensen fik fornøjelsen af officelt at indvie havnens nyeste beboer. Han beklagede, at det nye par var dumpet lige midt ind i en voldsom politisk diskussion om, hvor skibet skal ligge. Men han understregede, at det ikke er et udtryk for, at Elbjørn ikke er velkommen i Aalborg, for det er det. Og han håbede, at skibet ville være med til at skabe mere liv på havnefronten. Det vil Elbjørn gerne sagde Lars Jeppesen, da han fortalte den lange historie om forvandlingen fra et dødt skib i Frederikshavn til et skib, der nu igen skal bryde isen - men denne gang mellem mennesker i Aalborg. Et efter eget udsagn på mange måder vildt og vanvittigt projekt. - Og vi vil gerne være med til at lave arrangementer på havnen, og vi vil gerne samarbejde med vores nabo, sagde han med adresse til Rosdahls, der har følt sig klemt af, at isbryderen er lagt til kaj lige ud for restaurantens vinduer. - Vi er glade for at komme til Aalborg igen. Vi har haft fem fantastisk år i Sæby, men der er jo ikke så langt til Aalborg, hvis I tager motorvejen.