Næstformand for SF havde frygtet værre fra chikane-rapport

SF's næstformand, Lise Müller, mener ikke, at partiet har et "kæmpestort" problem med chikane.

Pia Olsen Dyhr, Lise Müller og Jacob Mark fra SF (Socialistisk Folkeparti) ankommer til regeringsforhandlinger i Landstingssalen på Christiansborg, mandag den 24. juni 2019.

Pia Olsen Dyhr, Lise Müller og Jacob Mark fra SF (Socialistisk Folkeparti) ankommer til regeringsforhandlinger i Landstingssalen på Christiansborg, mandag den 24. juni 2019.

KØBENHAVN:En ny rapport fra Kvinfo viser, at hver tiende aktive medlem af SF har oplevet seksuel chikane og hver fjerde har oplevet forskelsbehandling. Flere har oplevet seksuel tvang eller forsøg på seksuel tvang.

Undersøgelsen er gennemført, efter at dansk politik siden efteråret 2020 har haft stor fokus på seksuel chikane og forskelsbehandling.

- Jeg har nok frygtet, at det var et meget større problem. Man må sige, at vi ikke adskiller os fra andre dele af samfundet i, at vi også har udfordringer. Dem kan vi nu gøre noget ved.

- Så jeg synes ikke, at vi har kæmpestort problem. Men problemer nok til, at vi skal tage det alvorligt og gøre noget ved det, siger næstformand i SF Lise Müller.

Rapporten beskriver blandt andet, at "især kvindelige medlemmer af SFU (SF's ungdomsorganisation red.) oplever seksuel chikane fra ældre medlemmer af SF, og at dette er alment kendt blandt medlemmer."

Og at unge SFU'ere bliver advaret mod "bestemte SF-medlemmers adfærd".

- Det er svært at sige, om problemet er personer eller kultur. Men jeg tror, at der er en kultur, vi skal have kigget på. En kultur, der gør, at nogen føler sig krænket.

- Så jeg kan ikke sige, at det handler om personer. Men der er helt tydeligvis noget, vi ikke har vidst tilstrækkeligt om og ikke har fået håndteret, siger hun.

Adspurgt om, hvorvidt undersøgelsen og arbejdet med at afdække chikane har fået konkrete konsekvenser for personer i partiet, siger Lise Müller:

- Jeg kan ikke gå ind i personsager eller konkrete sager. Men jeg tror, at opmærksomheden omkring problematikken har fået nogen til at tænke over, hvad de selv har oplevet.

- De sager, der har været, er blevet håndteret efter de retningslinjer, vi har lavet. Og der kan have været forskellige sanktioner, siger hun.

SF skal nu ifølge Lise Müller arbejde med, hvordan man taler sammen i partiet og have mere fokus på chikane og forskelsbehandling i ledelsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.