Danmark

Nævn vil bremse aftenarbejde på metroen

Beboere får efter alt at dømme medhold i, at metrobyggeriet i København ikke må foregå om aftenen og natten.

Nævn vil bremse aftenarbejde på metroen

Natur- og Miljøklagenævnet lægger i et enstemmigt udkast til en afgørelse op til, at aften- og natarbejde på metroen i København igen skal stoppes.

Efter alt at dømme får beboerne nu medhold i deres klage over døgnarbejdet på anlægsbyggeriet til metroen, og nyheden glæder talsmanden for Beboerforeningerne omkring Marmorkirken, Kaj Larssen.

- Det er selvfølgelig klart, at vi i forhold til udkastet er umiddelbart tilfredse med, at Natur- og Miljøklagenævnet har lyttet til vore synspunkter og således ophæver afgørelsen og hjemviser sagen, siger Kaj Larssen til Politiken.

Hjemvisningen af sagen sker, fordi en række vilkår skal præciseres, før der eventuelt kan gives tilladelse til udvidede arbejdstider ved Marmorkirken.

Metroselskabet efterlyser en snarlig afklaring, og de håber fortsat på, at man ved at klarlægge de nærmere vilkår kan få lov til at genoptage døgnarbejdet.

- Jeg har noteret mig, at nævnet lægger meget vægt på, at tidsplanen for Cityringen kan overholdes - i tråd med Folketingets lovgivning.

- Nævnet konstaterer desuden i deres udkast til afgørelse, at vi anvender alle de støjdæmpende tiltag på metrobyggeriet, som er mulige at anvende, siger administrerende direktør i Metroselskabet, Henrik Plougmann Olsen.

For at blive færdig til tiden har byggeriet af metroen strakt sig over hele døgnet, men beboere i området har klaget over støjen og forlangt nat- og aftenbyggeriet stoppet.

Københavns Kommune gav den 15. juni tilladelse til udvidede arbejdstider på otte ud af 21 byggepladser med baggrund i et påbud fra Miljøbeskyttelsesloven, der regulerer arbejdstidspunkter og støjniveau.

Det er der efterfølgende klaget over. Aften- natarbejdet har derfor været indstillet ved Marmorkirken siden juli, mens klagen har været behandlet hos Natur- og Miljøklagenævnet.

Før afgørelsen bliver endelig, skal udkastet i en 14 dages høring af sagens parter.

I en pressemeddelelse fra teknik- og miljøforvaltningen i Københavns Kommune siger udviklingsdirektør Jens Elmelund, at man vil granske nævnets udkast til en afgørelse nærmere og derefter afgøre, om man skal komme med yderligere bemærkninger.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.