Narkohandler fik syv år for dødsvold

Tredje gang var ikke lykkens gang for tiltalt, der igen fik syv års fængsel

For tredje gang blev Steffen Bergsøe Jensen idømt syv års fængsel for at have overfaldet 30-årige Christoffer Sjölund så voldsomt, at han døde af sine kvæstelser 12 timer senere. Sagen er nu definitivt slut. 
Arkivfoto

For tredje gang blev Steffen Bergsøe Jensen idømt syv års fængsel for at have overfaldet 30-årige Christoffer Sjölund så voldsomt, at han døde af sine kvæstelser 12 timer senere. Sagen er nu definitivt slut. Arkivfoto

AALBORG:26-årige Steffen Bergsøe Jensen fra Aalborg blev i går i landsretten idømt syv års fængsel for dødsvold, efter at han tilbage i maj 2007 gennemtæskede 30-årige Christoffer Sjölund, så han 12 timer senere døde af sine kvæstelser. Overfaldet skete, efter den 26-årige i meget beruset tilstand mødte op i offerets lejlighed i Egholmsgade i Aalborg for at inddrive en narkogæld på 3500 kroner. Men offeret havde ingen penge, og Steffen Bergsøe Jensen gik amok. Med dommen stadfæstede landsretten de syv års fængsel fra byretten og lagde blandt andet til grund, at offeret ifølge en obduktionsrapport døde på grund af en blodansamling i hjernen efter slag og spark. Steffen Bergsøe Jensen har hele tiden erkendt, at han overfaldt offeret. Men han og hans forsvarer mente, at han kun skulle dømmes for almindelig vold, fordi de mente at Christoffer Sjölunds blodansamling i hjernen kunne være opstået på andre måder end ved slagene. Men det lykkedes ikke at overbevise retten om det. Domstole enige om straf Der var ikke den store reaktion fra Steffen Bergsøe Jensen, da dommen blev afsagt, men han havde også en god ide om, hvad der var i vente. Han har nemlig hele to gange tidligere fået syv års fængsel for dødsvolden mod Christoffer Sjölund. Første gang blev sagen ført som en tilståelsessag i byretten, men da han nægtede at have sparket offeret, var det alligevel ikke en fuld tilståelse, og sagen skulle gå om. Her fik han igen syv års fængsel i byretten, som både forsvarer og anklager ankede. Men efter endnu en dom på syv års fængsel i landsretten er den 20 måneder lange sag nu definitivt slut. Den dømtes forsvarer Jens Saabo var ikke overrasket over dommen, efter at vicestatsobducenten, der obducerede offeret, havde afvist, at skaderne kunne være opstået på andre måder end ved slag eller spark. Anklageren gik efter syv til otte års fængsel, og var tilfreds med dommen. - Straffen svarer fint til den retspraksis, der er når man begår dødsvold, sagde vicestatsadvokat Jakob Berger Nielsen efter dommen.