Narkoman dør af miltbrand efter heroin-fix

Myndighederne advarer mod miltbrand i heroin. Det skal nu analyseres for miltbrandsporer, siger embedslægen.

Narkoman dør af miltbrand efter heroin-fix

Københavns Politi og embedslægen advarer mod et parti heroin, der er i omløb i København. Heroinen kan være forurenet med dødelige miltbrandbakterier.

Advarslen kommer, efter at en 55-årig narkoman søndag døde af en infektion med miltbrand.

- Vi ved, at han har købt noget stof forrige weekend, og som han så har sprøjtet sig med i dagene derefter og er blevet syg af det, siger Kåre Kristiansen, der er embedslæge i Sundhedsstyrelsen.

Manden blev torsdag indlagt på Rigshospitalet efter at have fixet brun heroin. Trods intensiv behandling, blev hans tilstand hurtigt forværret, og det lykkedes ikke lægerne at redde hans liv. Og undersøgelser har vist, at det var miltbrand, manden døde af.

- Der er flere beskrevne tilfælde verden over af heroinmisbrugere, som får miltbrandbakterier i forbindelse med deres heroinmisbrug, siger embedslægen og fortsætter:

- Det kan være, fordi der er nogle miltbrandsporer som følge af selve produktionsformen. Men det kan også skyldes måden det bliver brugt på, siger han.

Stoffet er købt i Københavns nordvestkvarter omkring den 1. juli. Og politiet advarer nu narkomaner, der kan have købt heroin fra det forurenede parti.

- Vi vil gerne have, at narkomaner, der har indtaget narko købt omkring den 1. juli, kontakter deres læge, hvis de får det dårligt, siger vagtchef Kim Nicholsen, Københavns Politi.

Kåre Kristiansen fortæller, at der er taget prøver fra den heroin, som den afdøde narkoman har sprøjtet sig med. De er ved at blive analyseret på Statens Serum Institut.

- Jeg tør ikke sige, hvornår der er et resultat af prøverne, for koncentrationen af de her sporer kan være ganske lav, så det kan godt tage et stykke tid, siger embedslægen.

Men heroinmisbrugere bør straks søge læge, hvis de kommer ud for høj feber og usædvanlig sårdannelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.