Narkorazzia: 38 anholdt på asylcenter

Efterforskning af narkokriminalitet fører til flere ransagninger og 38 anholdelser på asylcentret Sandholm.

Narkorazzia: 38 anholdt på asylcenter

Nordsjællands Politi har torsdag morgen anholdt 38 personer i Center Sandholm. Anholdelserne sker på baggrund af en efterforskning af narkokriminalitet.

Ud over de mange anholdelser er der blevet ransaget et større antal værelser på asylcentret. Ifølge chefpolitiinspektør Flemming Drejer har politiet fundet narkotika under ransagningerne. Men det er ikke meget.

- Der er tale om små mængder, som kan måles i gram. Vi har sigtet tre personer for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer, fortæller han til Ritzau.

Politiet rykkede ud på baggrund af flere henvendelser om, at der skulle være flere personer involveret i narkokriminalitet på centret.

Aktionen bunder desuden i, at Københavns Politi i den senere tid har anholdt en stribe udenlandske pushere på Vesterbro. Mange af dem opholder sig efter politiets oplysninger ind imellem på asylcentret.

Ifølge Flemming Drejer blev politiet hilst velkommen af asylansøgerne på Center Sandholm torsdag morgen klokken fem.

- 20 af de anholdte er anholdt, fordi de opholdt sig ulovligt i lejren og ikke havde noget at gøre dernede, fortæller Flemming Drejer.

- De mennesker, der med rette bebor centret har været godt og grundigt trætte af dem, så vi blev rigtig godt modtaget, siger han.

Ifølge Flemming Drejer vil de 20, som ikke har haft noget at gøre på stedet, blive sigtet for ulovlig indtrængen efter straffeloven.

Chefpolitiinspektøren vil ikke udelukke, at der vil ske fremstilling i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

- Når det gælder udlændinge, er der nogle særlige regler. Så hvis de opholder sig ulovligt her i landet, risikerer de at blive fængslet, indtil vi får dem sendt ud af landet, siger Flemming Drejer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.