Danmark

Natcaféen for hjemløse mister sin bevilling

Hovedstadens eneste permanente overnatningstilbud for udlændinge må lukke, fordi stedet mister sin bevilling.

Natcaféen for hjemløse mister sin bevilling

De flere hundrede hjemløse med udenlandsk baggrund, der anslås at befinde sig i København, går en hård vinter i møde. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Hovedstadens eneste permanente overnatningstilbud, hvor udlændingene har lov at overnatte uden at identificere sig, mister fra den 1. januar sin bevilling.

Kirkens Korshær har siden 1995 drevet Natcaféen på Nørrebro i København for penge fra hjemløsepuljen og satspuljen. Men ved den seneste ansøgning af satspuljemidler har Natcaféen uden nærmere begrundelse fået afslag på en bevilling på 3,7 millioner kroner.

Afslaget betyder ifølge korshærschef Helle Christiansen, at herberget må lukke, hvis ikke der findes alternative midler. Det har store konsekvenser for nogle af samfundets mest udsatte.

- Fattigdomsbilledet i Danmark har ændret sig voldsomt efter EU's østudvidelse, og vi oplever flere hundrede hjemløse uden dansk sygesikringskort, der vandrer forhutlede rundt i gaderne, siger Helle Christiansen.

- Som det er nu, er Natcaféen hovedstadens eneste tilbud, som tager alle ind. Vi er derfor utroligt bekymrede på brugernes vegne.

/ritzau/