EMNER

National fond skal betale

Konservativ vil have loven ændret, så nye projekter ikke strander på dyre arkæologiske udgravninger

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Aalborg Kommune ejer 5000 kvadratmeter ved Budolfi Plads. I jorden under p-anlægget ligger blandt andet et middelalderkvarter. Foto: Bent Bach

AALBORG:En national fond skal dække udgifter til arkæologiske udgravninger.

Det mener Thomas Krarup, konservativt byrådsmedlem i Aalborg Kommune, som nu vil forsøge at overbevise to ministre i regeringen om behovet for en lovændring.

Den aktuelle anledning er Budolfi Plads midt i Aalborg, hvor en arkæologisk undersøgelse vil koste 40-50 mio. kr., hvis jorden åbnes ned til et middelalderkvarter.

Prisgivet arkæologerne

- I det store perspektiv er man som køber af en grund fuldstændig prisgivet arkæologerne, der jo blot gør deres arbejde. Men det er bekymrende, hvis projekter, der skal udvikle ikke blot Aalborg, men også alle andre steder i landet, kan strande på den usikkerhed, der er om udgiften til arkæologiske udgravninger, siger Thomas Krarup.

Han vil appellere til kulturminister Marianne Jelved (R) og minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S).

Thomas Krarup ser for sig i den nuværende situation, at Aalborg Kommune enten ikke får noget for grunden ved det kommende salg eller er nødt til helt at opgive planerne for området, fordi der ikke er råd til at realisere dem.

Gebyr på byggemodning

Salget af grunden på 5000 kvadratmeter er planlagt til at give en del millioner i kassen, så blandt andet arealerne omkring Budolfi Kirke kan forskønnes. Også omdannelse af gader med biltrafik til gågader er på ønskelisten.

Thomas Krarup mener, at finansiering af en national fond kan ske på flere måder. Han peger på, at der kan pålægges en mindre gebyr til sager om byggemodning.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.