Nationalbanken holder renten i ro

Nationalbanken holder dansk rente uændret, selv om den Europæiske Centralbank sænkede eurorenten torsdag.

Der bliver ikke rørt ved den danske rente. Nationalbanken fastholder den danske rente på 0,20 procent, oplyser Nationalbanken fredag morgen. Renten blev sidst sat ned 3. maj sidste år.

Den Europæiske Centralbank, ECB, valgte torsdag eftermiddag at give renten endnu et hak nedad. Og udlånsrenten i euroland ligger nu historisk lavt på 0,15 procent.

Det var ventet af flere økonomer, at den danske rente ville forblive uændret.

At ECB satte renten ned torsdag eftermiddag skyldtes, at man forsøger at få sparket gang i den økonomiske vækst.

Samtidig valgte centralbankchef Mario Draghi at sætte indlånsrenten ned, så den nu for første gang er negativ på minus 0,1 procent.

Beslutningen om den historisk lave rente kommer dog ikke bag på finansverdenen.

- Rentebeslutningen var i vid udstrækning forventet. Den kritisk lave inflation i eurozonen er den direkte årsag til, at renten nu bliver sat ned, lød det fra cheføkonom ved Sydbank, Jacob Graven, i en kommentar.

Pernille Bomholdt Nielsen, der er analytiker i Danske Bank, kaldte den europæiske rentesænkning for "gode nyheder for europæisk økonomi" og ser det som et skridt på vejen til at knække kurven og få inflationen til at stige i Europa.

- Det er et klart signal om, at de vil bekæmpe den meget lave inflation i euroområdet, sagde hun.

Den negative indlånsrente betyder, at bankerne i eurozonen skal betale for at have deres penge stående i centralbanken. Dermed kopierer ECB en dansk variation, da Nationalbanken fra juli 2012 til april i år netop kørte med negative renter.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.