Udland

Nato-leder tror ikke på fremskridt i Ukraine

Ledere for Rusland, Ukraine, Tyskland og Frankrig taler om fremskridt i Ukraine og tilbagetrækning af våben.

Ledere for Rusland, Tyskland, Frankrig og Ukraine har under et telefonmøde registreret "visse fremskridt" med våbenhvilen i Europa.

Men i den amerikanske kongres siger Nato's øverstbefalende i Europa, general Philip Breedlove, at Rusland er i gang med at udnytte stilstanden i kampene i det østlige Ukraine til at forberede en ny militær offensiv.

To budskaber, som peger i hver sin retning.

Ruslands Vladimir Putin, Tysklands Angela Merkel, Frankrigs François Hollande og Ukraines leder, Petro Porosjenko, siger, at de bemærker, at de tunge våben trækkes væk fra kampområderne i det østlige Ukraine.

Porosjenko siger også, at den russiske præsident Putin har vist sig åben over for "udstationering af en fredsbevarende styrke i Donbass-regionen" i Østukraine.

General Breedlove har ikke den samme fornemmelse af fremskridt.

Under en høring i Kongressen i Washington konstaterer han, at Rusland er i gang med at "nulstille og omgruppere", mens man samtidig beskytter de militære fremskridt, Rusland har nået i det østlige Ukraine.

- I fortiden har de ikke ladet deres anstrengelser gå til spilde, siger han til Senatets forsvarsudvalg.

USA konstaterer, at Rusland har stationeret den største styrke langs grænsen til Ukraine siden oktober sidste år, og at det har opstillet flere luftforsvarssystemer.

Rusland er lige nu i færd med at tage et fastere greb om de prorussiske oprørere i Østukraine, "fordi der var mangel på enhed i nogle af de tidligere angreb", siger Breedlove.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.