Udland

Nato-soldater omkommer i helikopterstyrt i Afghanistan

Fem mister livet i helikopterstyrt og syv bliver dræbt under insiderangreb.

Nato-soldater omkommer i helikopterstyrt i Afghanistan

Fem udenlandske soldater fra Nato-styrkerne i Afghanistan er mandag omkommet i et helikopterstyrt i det sydlige Afghanistan.

Årsagen til ulykken kendes endnu ikke, men ifølge en udtalelse fra Nato tyder intet på, at helikopteren blev skudt ned eller styrtede i forbindelse med kamphandlinger.

I udtalelsen fra forsvarsalliancen nævnes intet om de dræbte soldaters nationalitet.

Ligeledes mandag mistede to amerikanske og fem afghanske sikkerhedsfolk livet i et såkaldt insiderangreb, hvor en mand iklædt en af militærets uniformer pludselig vendte sit våben mod sine egne.

Angrebet skete samtidig med, at en tidsfrist udløb for amerikanske specialstyrker, der skulle forlade den østlige Wardak-provins, hvor de er blevet beskyldt for at stå bag tortur og drab. Amerikanerne afviser beskyldningerne.

- I dag var der en eller adskillige personer, som var iført afghanske militæruniformer, der vendte sit eller deres våben mod en gruppe af afghanske soldater og medlemmer af koalitionsstyrken. Flere blev dræbt i begge styrker, siger en Nato-talsmand.

Helikopterstyrt er ikke noget særsyn i Afghanistan. I august sidste år døde 11 personer, blandt andet syv amerikanske soldater, da en Black Hawk-helikopter styrtede i den sydlige del af landet.

Og i august 2011 lykkedes det medlemmer af Taliban-bevægelsen at skyde en transporthelikopter ned. Samtlige 38 person om bord på Chinook-helikopteren mistede livet.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.