Nattog ramte jernbanekøretøj og skabte forsinkelser

Togene omkring København har onsdag morgen været ramt af forsinkelser efter uheld med nattog og arbejdskøretøj

Togrejsende på vej til eller fra Københavns Hovedbanegård skal onsdag morgen væbne sig med tålmodighed.

Et af DSB's nattog fra Jylland er nemlig kørt ind i en såkaldt trolje - et jernbanekøretøj, der bruges til sporvedligeholdelse - ved hovedbanegården, og det ventes at skabe forsinkelser, oplyser DSB's pressevagt til Ritzau.

DSB oplyser, at togdriften vil være normal fra klokken 9.30.

Der var en del mennesker med toget, men ingen personer er kommet noget til skade ved uheldet, der skete klokken 5.40 nær perronen på spor 3.

Hos Banedanmark har man endnu ikke overblik over, hvordan kollisionen kunne ske.

- Det tyder på, at begge tog har fulgt de anvisninger, der er blevet givet, siger han. Derfor er vi nu ved at undersøge, hvordan det kunne lade sig gøre, siger Thomas Gram Rasmussen, der er sektionschef for jernbanesikkerhed ved Banedanmark.

Han fortæller, at kollisionen skete med en hastighed på mellem 5 og 10 kilometer i timen, og at den materielle skade derfor er begrænset.

Ikke desto mindre sendte teknikere af sted for at klarlægge omstændighederne i forbindelse med uheldet, og sporet har ikke kunnet anvendes, så længe de arbejdede på stedet..

- Vi er nødt til at finde ud af, om det er troljen, toget eller signalerne, der har svigtet, og før vi ved det, kan vi ikke åbne for trafikken igen, sagde Thomas Gram Rasmussen onsdag morgen.

DSB har på grund af episoden haft ét spor mindre at gøre med på det meget befærdede stykke omkring hovedbanegården, og det er gået ud over morgentrafikken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.