Naturdagplejere med kolonihave

Ruth Jensen og Inger Toft Christensen med otte af de børn, der passes hos deres kommunale naturdagpleje. Privatfoto

Ruth Jensen og Inger Toft Christensen med otte af de børn, der passes hos deres kommunale naturdagpleje. Privatfoto

AALBORG ØST: To kommunale naturdagplejere, Ruth Jensen og Inger Toft Christensen, i Aalborg Øst har etableret deres helt eget fra jord til bord-projekt.

Ruth Jensen passer fire børn på hjemadressen Herningvej 168, mens Inger Toft Christensen passer fem børn på sin bopæl Tornhøjparken 184.

- Vi grundlagde en privat forening med navnet De Aktive for at søge penge hjem til to Christiania-cykler. Cyklerne fik vi i maj 2013. Mens vi cyklede rundt med børnene, kom vi forbi en mark med kartofler. De store børn blev helt vilde, da de opdagede, at der var kartofler i jorden, fortæller Ruth Jensen.

Det blev begyndelsen på et projekt, der i december sidste år førte til, at foreningen De Aktive købte en kolonihave på Budumvang 135.

- Vi brugte hele vores juleferie på at rydde ud, trimme, slå og rive græs i flere dage. Så begyndte vi at søge penge og materialer til nyt hus.

Nu er huset færdigt udvendigt, og de to naturdagplejere holder åben have torsdag 26. juni fra kl. 14.

- Vi er tit i kolonihaven. Vi cykler derover med børnene i vore Christiania-cykler, men forældrene kan aflevere og hente deres børn, hvis det tidsmæssigt passer bedre for dem.

Det er tanken, at de øvrige dagplejere og børn i Gruppe 6, også kan bruge kolonihaven og huset ved de månedlige fællesaktiviteter, der normalt tager udgangspunkt på Blåkildevej.

- Vi har indrettet huset, så der kan lægges madrasser på gulvet, og her kan de mindre sove til middag, afslører Ruth Jensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden