Natur

Naturen passer dit gravsted

På en smuk plet i skoven kan man i fremtiden blive til bisat, hvis det står til idégruppen Løvfald.  Og naturen passer gravstedet.
Foto: Martin Damgaard

På en smuk plet i skoven kan man i fremtiden blive til bisat, hvis det står til idégruppen Løvfald. Og naturen passer gravstedet. Foto: Martin Damgaard

SÆBY:Baggrunden for Løvfalds arbejde med en ny form for bisættelser i et religionsneutralt regi i dansk fredskov er, at moderne mennesker ofte ønsker, at den sidste rejse kommer til at foregå under mindre traditionelle former og eventuelt uden kirkens medvirken. Ved en skovbisættelse, køber man retten til at få sin eller familiens aske eller urne nedsat ved foden af et bestemt træ, som fredes i op til 60 år. Ved et træ kan nedsættes op til 12 urner, og træet afmærkes med en neutral plakette med kode, som refererer til et register, som kun de efterladte, organisationen og evt. myndighederne kender til. Et givent skovområde, der ikke er indhegnet, inddrages til formålet, og i nærheden af dette etableres en parkeringsplads til besøgende. Samtidig opstilles et diskret skilt, der gør opmærksom på, at der i dette område er begravet urner. Nedsættelsen af urner kan foretages af bedemænd - uden kirkens mellemkomst. Projektet har foreløbig fået afslag fra Kirkeministeriet.