Naturgaskunder kan få stor varmeregning

Har du naturgas, kan varmeregningen blive ubehagelig læsning. Prisen for gassen er eksploderet.

Naturgaskunder kan få stor varmeregning

En prisstigning på 43 procent på 30 dage er noget, man kan se på pengepungen. Og er det varmeregningen, der er vokset så meget, kan det gå hen og blive meget dyrt.

Neas Energy er et af Danmarks største selskaber inden for handel med energi - og naturgas er også på hylden. Og her holder man dagligt øje med prisernes udvikling.

- Prisen har ligget stabil over vinteren. Men de sidste to uger er den eksploderet. Om sommeren oplagrer man gas, som man så bruger fra om vinteren - og disse lagre er ved at være tomme, siger Henrik Jørgensen, chef for handel med gas hos Neas Energy.

Samtidig har der været forstyrrelser af produktionen af gas. Et af de store felter - det norske Troll Felt - har været plaget af vedligeholdelse, og når temperaturen i Europa ligger under normalen, stiger forbruget, og samlet set giver det højere priser.

- Det er sjældent, vi ser så store prisudsving på gasmarkedet. Men når der kommer sådan en kulde, som vi har lige nu, og der er udfald i produktionen, så stiger prisen, siger Henrik Jørgensen.

Umiddelbart ser det ikke ud til, at der er tø på vej til forbrugernes varmeregninger lige med det første. Snestorme og kulde hærger i store dele af Europa - og det vil få priserne på naturgas til at holde sig oppe:

- Så længe man har temperaturer under normalen, vil priserne ligge højt. Men når temperaturen begynder at vise forårstegn på omkring 10 grader, vil priserne falde igen, siger Neas Energys chef for gashandel.

Det er ikke sådan, at varmeregningen en måned bliver kæmpestor. Ekstraudgiften bliver smurt ud over hele året, da de fleste varmekunder får op til tre acontoregninger om året.

Men prisstigningen kan nemt betyde en ekstra varmeregning på flere hundrede for en husstand, alt efter hvor meget varme man bruger.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.