Naturindtryk i keramik

Snedsted Skoles keramikvalghold er i denne uge kommet godt gang med reliefferne til skolens gavle og væg i samarbejde med keramikeren Bent Skytte Rasmussen fra Tvorup

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kristian Mogensen er lærer for de 14 elever fra 7.-8. klasserne, som har meldt sig til keramik, og som i dette halvår har fået til opgave at udsmykke skolen.

I denne uge er 7.-8. klasserne på Snedsted Skole i gang med et stort udsmykningsprojekt, der måske - alt afhængig af, hvordan vinteren arter sig - kan færdiggøres op mod jul. Skolen havde 50.000 kr. stående på kontoen fra sit jubilæum. Dertil kom så 25.000 kr. fra Snedsted-Nørhå Sparekasses Fond, og endelig 25.000 kr. fra puljen "Kunstner til en fjerdedel" hos Region Nordjylland, fortæller lærer Kristian Mogensen. På den baggrund har skolen fået råd til at hyre keramikeren Bent Skytte Rasmusen fra Tvorup. Mandag gik de 14 elever i skolens keramikvalgklasse, læreren og kunstneren så i gang for alvor. Første dag blev brugt på en tur ud i naturen ved Lyngby, hvor man samlede inspiration til elevernes del af projektet. Bent Skytte Rasmussen fortæller, at han tidligere har arbejdet med skoler, og at han derfor er meget opmærksom på, at det skal være elevernes projekt, ikke hans. Dette er dog så stor en udsmykningsopgave, at han har set sig nødsaget til at lave en overordnet skitse på forhånd.