EMNER

Naturpleje på tværs

Jammerbugt Kommune vil involvere landmænd og frivillige

Jammerbugt Kommune inviterer til åbent møde på Tranum Strand, hvor man kan høre mere om naturpleje. På billedet ses kreaturer af racen Dexter, som nyder livet i Fosdalen.

Jammerbugt Kommune inviterer til åbent møde på Tranum Strand, hvor man kan høre mere om naturpleje. På billedet ses kreaturer af racen Dexter, som nyder livet i Fosdalen.

JAMMERBUGT:Kommunen har store arealer, der kræver naturpleje. Arealer, der ligger side om side med kommunens mange landbrug.

Kommunen har via naturpleje i fredninger og i Natura 2000 områderne allerede kontakt til nogle landmænd, hobbylandmænd og deltidslandmænd, der bidrager med deres dyr og viden i naturpleje.

Det er Jammerbugt Kommunes vurdering, at opgaven kun kan løftes via samarbejde med landbruget og frivillige.

Dyreholdere har, med rette, været tilbageholdende med at involvere sig i naturplejetilsagn pga. sager om tilbagebetalingskrav.

Der er imidlertid fra Naturerhvervsstyrelsen sket væsentlige skridt i den rigtige retning, der gør naturpleje til en mulig driftsgren. Det er dog ikke nogen guldgrube, da mange af de plejekrævende arealer ikke er produktionsarealer og man ikke har stor tilvækst på sine dyr.

Jammerbugt Kommune tager nu med støtte fra Grøn Vækst midler initiativ til at samle de gode kræfter og forsøger at etablere et naturplejenetværk.

Derfor afholdes et åbent møde om naturpleje torsdag 27. marts på Tranum Strand, Strandvejen 83 i Brovst, hvor alle er velkomne og det er gratis at deltage.

Videncentret for landbrug vil oplyse om mulighederne i naturpleje som driftsgren ved mødet, der vil blive indlæg fra naturplejere med praktisk erfaring og Naturplejenet for Nordvestjylland (NpN) vil være repræsenteret. NpN varetager i dag mange naturplejeopgaver med bl.a. leslåningslaug i Thy og vil gerne udbrede deres aktiviteter i Jammerbugt. Repræsentanter fra Jammerbugt Kommunes naturafdeling vil også deltage.PM

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.