Planteavl

Naturpris til landmand i Næstrup

Klaus Knudsen, Næstrup, får Thisted Kommunes naturpris for læhegn, beplantninger og en sø

Klaus Knudsen med hunden Bella ved en af de beplantninger, som nu har givet ham Thisted Kommunes naturpris. Foto: Peter Mørk

Klaus Knudsen med hunden Bella ved en af de beplantninger, som nu har givet ham Thisted Kommunes naturpris. Foto: Peter Mørk

NÆSTRUP:Han har fået støtte til projektet. Alligevel har det ikke været nogen gratis fornøjelse for landmand Klaus Knudsen at gøre noget godt for både fugle og dyrevildt.

- Det har da været en bekostelig affære. Men jeg kan godt li’ at lave lidt for vildtet, fortæller Klaus Knudsen, siden 2006 landmand på Gadegaard, Hvidhøjvej 6 i Næstrup syd for Thisted.
Torsdag modtager Klaus Knudsen årets naturpris af Det Grønne Råd i Thisted Kommune for sit arbejde med at lave læhegn, mindre sammenhængende beplantninger samt en sø.
Beplantningerne og søen udgør tilsammen omkring tre hektar af de i alt 100 hektar, som hører til gården. Det er ikke specielt dårlig landbrugsjord, som dermed er taget ud af drift - men dog primært hjørner af markerne, hvor det er svært at komme til mad en traktor.
Alligevel gør det alt i alt landbrugsdriften en smule mindre rentabel, erkender Klaus Knudsen.
- Men måske kan man håbe til sin tid at få lidt af det hjem i form af øget herlighedsværdi, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden