Dronninglund

Natursager samler støv

562 hektar naturområder er ødelagt

939 steder er det gået ud over naturskønne områder. Arkivfoto

939 steder er det gået ud over naturskønne områder. Arkivfoto

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Det er et meget lille indhug, der er gjort i stakken af sager, der handler om spolering af naturområder i Brønderslev Kommune. I fjor var der 939 sager, men nu er der ”kun” 918 tilbage. Samtidig tikker uret, for sagerne forældes efter fem år.

Brønderslev Kommunes teknik- og miljøudvalg har gjort status over situationen og konstaterer, at sags-puklen skrumper langsomt.

Det er Naturstyrelsen, der blandt andet via luftfotografering i september 2015 har konstateret, at der er sket adskillige indgreb i beskyttede naturområder - såkaldte paragraf 3-områder. Nogle af disse beskyttede arealer er helt forsvundet.

I Brønderslev Kommune er der konstateret uoverensstemmelser svarende til et areal på 562 hektar, hvilket er 9,6 procent af kommunens registrerede paragraf 3-arealer.

At det er et kæmpe-arbejde at få de mange sager gennemgået, kan udvalget konstatere. Der er i gennemsnit brugt 10 timer på de sager, der er gennemgået.

Et eksternt firma står for sagsbehandlingen. Nogle sager er så komplicerede, at de er udskudt til efteråret. De få sager, hvor der har været en dialog, er det forløbet godt. Det er uklart i hvor stort et omfang, sagerne kan klares uden de store problemer. En af de største sager er ni hektar eng, der bid for bid er blevet opdyrket, og de skal genetableres som eng. Her har Danmarks Naturfredningsforening været inde i billedet.

Paragraf 3-arealer er mose, eng, overdrev, hede og strandenge.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.