Naturvenner er i oprør

Nedskæringer i Naturstyrelsen ødelægger dansk natur

Søren Skov
Limfjorden ved Gjøl Havn, Bjerget og Ulvedybet. Foto: Henrik Bo ¬
Natur 1. maj 2014 07:17

AALBORG: De gentagne nedskæringer i Naturstyrelsen har nu nået et omfang, der er ødelæggende for den danske natur. Det mener naturelskerne i Danmarks Naturfredningsforening, efter at Finansministeriet har gennemtrumfet endnu en sparerunde i Naturstyrelsen. Den femte på ti år.

Den nye sparerunde udløser endnu en gang en stor afskedigelsesrunde blandt Naturstyrelsens medarbejdere.

- Staten er i færd med fuldstændig at dræne sin egen styrelse for såvel ekspertise som medarbejdere, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Inden for de seneste ti år er Naturstyrelsens budget næsten blevet halveret. Det har store negative konsekvenser for den danske natur, påpeger naturvennernes formand.

- Da Fogh-regeringen kom til, og Hans Christian Schmidt blev miljøminister, var det hans mål at splitte Naturstyrelsen, som han mente var blevet for magtfuld. Det skete gennem gentagne nedskæringer og omstruktureringer. Vi havde ikke forestillet os, at da den nye S-R-SF regering trådte til i 2011, ville man fortsætte i Hans Christians Schmidts fodspor, men ikke desto mindre er det den vej, som det er gået, fastslår hun.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...