Nedbrud: Lockout-nødplaner kan ses igen

It-fejl på skolernes intranet forhindrede både skoler og forældre i at få informationer om lockout-planerne - opdateret k. 12.19

Lærerne - her fra protestdemonstrationen forleden - bliver lockoutet og nu er skolernes intrasider brudt sammen, så der ikke kan informeres om konflikten. Foto Michael Bygballe

Lærerne - her fra protestdemonstrationen forleden - bliver lockoutet og nu er skolernes intrasider brudt sammen, så der ikke kan informeres om konflikten. Foto Michael Bygballe

DANMARK:Der er nu igen adgang til bilag om lockoutens konsekvenser for eleverne på landets skoler, efter at skolernes intranet, SkoleIntra, brød sammen fredag morgen.

Nedbruddet betød, at der ikke var adgang til de bilag og informationer, som er blevet sendt til forældrene, om hvordan de skal forholde sig ved en mulig lockout af skolelærerne fra 1. april.

Fredag er sidste dag før påskeferien, og de såkaldte nødskemaer blev også lægges på intranettet, så forældre kunne se, om deres børn har undervisning eller ej, hvis lockouten træder i kraft.

Alle berørt af problemerne

”Alle skoler er i denne uge ved at planlægge, hvor meget og hvordan skolen kan holde åbent under en lockout. I vil blive informeret om skolens planer senest fredag før påskeferien”, skriver folkeskolerne i Københavns Kommune på deres hjemmesider.

- Hos os har vi netop lagt sidste hånd på et nødskema for samtlige klasser, så forældrene i god tid kan gå på nettet og se, hvilke dage børnene ikke kan komme i skole, lød beskeden torsdag fra René Kaaber, skoleinspektør på Rosengårdskolen i Odense.

Driftsproblemerne blev opdaget klokken 8.10 fredag morgen og blev løst kort før middag fredag. Både lærere, administration, pædagoger, elever og forældre var derfor berørt af problemerne.

Fejl rettes fredag

Fejlen betød, at brugere bliver mødt af et pop-up vindue, hvor man skulle logge på en server, efter man har logget på SkoleIntra. Pop-up’en forhindrede, at man kunne komme ind i systemet.

Årsagen til fejlen er ifølge UNI-C’s driftshjemmeside indkredset, og fejlen er altså nu rettet.

Det er UNI-C, som står bag intranettet. De hører under ministeriet for børn og undervisning.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.