Lokalpolitik

Nej tak til flere tog

DSB var klar til at øge antallet af afgange mellem Himmerland og Vendsyssel, men ideen møder lokal modstand

DSB’s forslag ville betyde, at passagerer kunne køre direkte fra for eksempel Støvring til stationer i Vendsyssel. Arkivfoto: Michael Koch.

DSB’s forslag ville betyde, at passagerer kunne køre direkte fra for eksempel Støvring til stationer i Vendsyssel. Arkivfoto: Michael Koch.

NORDJYLLAND:DSB har fået et pænt nej fra de nordjyske kommuner og regionen til et forslag om at udvide togdriften mellem Vendsyssel og Himmerland med 18 procent.

Ifølge forslaget kunne togene på nærbanen mellem Skørping og Lindholm og regionaltoget mellem Aalborg og Frederikshavn samtænkes, så der i dagtimerne på hverdage kørte to tog mellem Skørping og Frederikshavn. Det ville betyde flere afgange gennem Vendsyssel, og det blev - modsat i dag - muligt uden omstigning at køre mellem de fire nærbanestationer syd for Aalborg og Vendsyssel.

Men ulemperne ved modellen er langt større end fordelene, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

- Omlægningen vil betyde, at et stort antal passagerer får længere ventetid i forbindelse med omstigning i Hjørring og Frederikshavn. Det er efter vores mening en alt for høj pris at betale, siger hun.

Regionen arbejder i forvejen på en helt anden model, som indebærer, at Nordjyske Jernbaner om nogle år overtager en stor del af togkørslen i Vendsyssel og Himmerland.

Hos DSB ønsker man ikke at udtale sig.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.