Nej tak til rør på kysten

Hollandsk tilbud om kystsikring afvist af minister og Kystdirektoratet

Caspar Birk og Lars Teilmann
Arkivfoto: Carl Th. Poulsen
Kystsikring 8. marts 2014 07:10

SKAGEN: Trods penge i ryggen og garantier for resultater fik det hollandske entreprenørfirma The Royal BAM Group afslag på at sikre den jyske kyst med det såkaldte Ecobeach - opfundet af Poul Jakobsen fra Skagen. Det oplyser Kystdirektoratet.

- BAMs garantier med en tilbagebetaling ved mangel på systemets effekt står ikke mål med risikoen for eventuelle tab af menneskeliv og skader ved et klitgennembrud under en storm, skriver kommunikationschef Ole Navntoft i en mail til NORDJYSKE. Han ønsker ikke at lade sig interviewe.

BAM havde ellers lovet at holde skarpt øje med kysten, så man kunne gribe ind, hvis drænrør-systemet ikke virker, og kysten rykker tilbage. Ecobeach koster halvdelen af den konventionelle kystbeskyttelse, der består af sandfodring. Kystdirektoratet gør samtidig gældende, at det ifølge tilbuddet ikke kan lade sig gøre at gribe ind, hvis systemet slår fejl. Men den opfattelse må bero på en misforståelse, oplyser udviklingschef Ad van’t Zelfde fra BAM, som havde håbet at blive inviteret til Danmark for at forklare og forhandle tilbuddet. Men der kom ingen invitation fra Kystdirektoratet - kun et afslag.

- Vi har modtaget svaret fra Kystdirektoratet på vores uopfordrede tilbud. Nu vil vi først og fremmest svare på brevet og diskutere afgørelsen med Kystdirektoratet, siger Ad van’t Zelfde.

Afslaget er endnu et tilbageslag for Poul Jakobsen i forsøget på at få et gennembrud for rør som kystbeskyttelse i Danmark. Men han kæmper ikke kampen alene. Sommerhusejere fra Skodbjergeområdet syd for Hvide Sande vil nu forsøge at få foretræde for Folketingets miljøudvalg i håbet om at få politikerne ud på stranden for ved selvsyn at se, hvor bred og høj stranden er blevet i et rørområde på syv kilometer ud for deres sommerhuse.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...