Nej til at indefryse sparet løn ved lockout

SF og Enhedslistens forslag fik en kold skulder af de øvrige partier i Frederikshavn Byråd

Hans Christensen
Ida Skov (EL) og Christina Lykke Eriksen (SF) fik ikke opbakning til deres forslag om at indefryse konfliktskabte lønmidler. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen
Frederikshavn 22. marts 2018 10:20

FREDERIKSHAVN: Mandag aften vedtog et enigt byråd i Nyborg, at kommunens sparede lønkroner i tilfælde af en storkonflikt og lockout skal reserveres og tilbageføres til de enkelte institutioner, men et lignende forslag fra SF og Enhedslisten i Frederikshavn Byråd blev onsdag aften nedstemt af samtlige øvrige partier.

- Kommunen skal ikke tjene penge på en konflikt, og i samarbejde med medarbejderne mener vi, at pengene i givet fald skal indgå i den sektor, de er tiltænkt, forklarede Christina Lykke Eriksen (SF).

Ida Skov fra Enhedslisten ville have Frederikshavn Byråd til at sende en udtalelse til KL med opfordring til at imødekomme lønmodtagerne og helt undgå en lockout.

Borgmester: Ikke god stil

Borgmester Birgit Hansen (S) understregede, at det ikke er kommunens kompetence at blande sig.

- KL forhandler på vores vegne, og det er god stil at bakke vores forhandlere op og i øvrigt ikke at blande sig, sagde borgmesteren, der kom lige fra et repræsentantskabsmøde i KL, hvor kridtstregerne er blevet trukket op.

Anders Brandt Sørensen (S) opfordrede til at afvente udfaldet af forhandlingerne i forligsinstitutionen.

- Os socialdemokrater håber, at det ender med en fælles løsning, vi alle kan se os selv i, og han stillede det ændringsforslag, at "vi tager stilling til sagen, hvis der beklageligvis ikke bliver indgået en aftale".

V: Vi er arbejdsgivere

Venstres Anders Broholm mente, at SF og Enhedslisten "lagde fælder ud" for de øvrige partier:

- I den her situation er vi som byråd arbejdsgivere. Det er total utidig indblanding i en konflikt. Vi skal holde tungen lige i munden, selv om vi alle kan have sympati for medarbejdernes krav, sagde Anders Broholm. der mindede SF om, at SF i 2013 som regeringsparti var med til at vedtage lovindgrebet og den forkætrede Lov 409 mod landets folkeskolelærere.

- Det er korrekt, men vi er blevet klogere siden da. Det er vel tilladt, sagde Christina Lykke Eriksen.

Byrådet endte med at vedtage Socialdemokraternes ændringsforslag og forkaste SF og Enhedslistens opfordring.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...