Nej til fedtforskrækkede

Gourmetkokke på Glyngøre Havn

Leif Kristiansen
Nikolaj Kirk (tv) talte kaloriernes sag foran publikum på havnen i Glyngøre. Og lad ikke gulerødderne snyde indtrykket - de blev kort efter rørt med creme fraiche af den fedeste slags. Foto: Bo Lehm
7. august 2014 12:29 - Opdateret 7. august 2014 12:42

SALLING: - Vi har indledt en kampagne mod fedtforskrækkede danskere. Hvorfor bruge skyr når man kan bruge creme fraiche?

Sådan lød programerklæringen fra kokke-duoen Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg, da de i går onsdag forvandlede garageporten hos Glyngøre Shellfish til et gourmetkøkken.

Nikolaj Kirk, bl.a. kendt fra tv-programmet ”Nak og æd”, og Mikkel Maarbjerg med flere Michelin-stjerner på CV’et baksede med fisk og skaldyr for et halvt hundrede interesserede tilskuere, der også fik lov til at smage på resultaterne efterfølgende.

Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg brugte bl.a. torsk, kammuslinger og rejer og lod dem svømme i store mængder olivenolie og creme fraiche - for fede sager er sjovere og smager bedre end de magre, hævdede de. F.eks. torskefileter bagt til glasklarhed i olivenoliebad. Eller bagte gulerødder i småstykker, rørt med creme fraiche i sin fedeste form, neutraliseret med citronsaft, dild og peber, serveret som tilbehør. Men også rå torskestykker mørnet i rigelige mængder citronsaft, peber, agurkestykker og forårsløg.

- Se, hvordan det nærmest koger, opfordrede Nikolaj Kirk, da citronsyren begyndte at mørne enzymerne i fiskekødet. Og supplerede selvfølgelig retten ved at pøse olivenolie i linde strømme over den.

Publikum var med på kalorierne i dagens anledning, og der var anerkendende nik, da smagsprøverne blev delt ud.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...