Nej til hård kystsikring

Der er ikke megen hjælp at hente til de trængte sommerhusejere i Hjørring Kommune

Foto Kim Dahl Hansen <i>Kim Dahl Hansen</i>

Foto Kim Dahl Hansen Kim Dahl Hansen

HJØRRING:Der er ikke megen trøst til Hjørring kommunes betrængte sommerhusejere, hvis sommerhuse er i fare for at falde i havet.

Efter en længere debat stemte alle i Hjørring Byråd torsdag aften for en kystsikringspolitik, som ikke adskiller sig meget fra den gamle. Det vil sige, at kommunens politik er sandfodring og dermed et nej til hård kystsikring med eksempelvis granitblokke, hvilket nogle sommerhusejere ønsker.

Eneste åbning er, at man vil se positivt på forsøg med nye typer sandfodring, som eksempelvis de stenposer i net, som Cosmo Trawl fra Hirtshals har foreslået.

Det er dog grundejerne, der skal betale.

Vil ramme de gode strande

Alle Venstres medlemmer – på nær Birthe Andersen – går ind for at anbefale hård kystsikring af klitfoden ved Løkken og Nørlev Strand kombineret med sandfodring. Dette ændringsforslag blev dog nedstemt.

Birthe Andersen er enig med flertallet om, at sandfodring er det rigtige, da man ellers vil miste kommunens store turistattraktion - de gode strande. Ved anvendelse af hård kystsikring uden sandfodring risikerer man, at strandene forsvinder helt eller bliver væsentlig mindre.

Hjørring Kommune vil derfor fortsat kun kystsikre ved fast helårsbebyggelse som Lønstrup eller Løkken By. Her investerer man hvert år en million kroner i samarbejde med Kystdirektoratet, som også skyder en million kroner i.

Alle byrådsmedlemmer stemte for blød kystsikring, da Venstres ændringsforslag var faldet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden