Nej til kortere skoledage

Stort byrådsflertal imod at give skoler mulighed for at lave skoledagen kortere

Line Vanggaard (K). Arkivfoto

Line Vanggaard (K). Arkivfoto

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Skolerne i Brønderslev Kommune skal ikke have mulighed for at give børnene kortere skoledage.

Et stort flertal i byrådet nedstemte onsdag aften et forslag fra K om at søge om dispensation fra understøttende undervisning og tvungne lektiecaféer, sådan at den enkelte skole selv får lov at bestemme, om børnene skal have de to nyskabelser fra folkeskolereformen eller om det er bedre at give dem lidt tidligere fri.

- Jeg mener vi bør reagere på de henvendelser vi får fra borgere, der oplever konsekvenserne af de lange skoledage. En af vores lokale børnelæger har været på landsdækkende tv og gøre opmærksom på konsekvenserne, sagde Line Vanggaard Pedersen (K), der står bag forslaget om at søge dispensation.

Line Vanggaard henviste blandt andet til en undersøgelse foretaget af Børn & Forældre, der viser at 52 procent af forældrene er utilfredse med de lange skoledage.

Lone Lex (V), der er formand for børne- og skoleudvalget, var lodret uenig.

- Jeg har snakket med skoleledere og lærere, og vi er en enig gruppe, der siger, nu skal vi ikke slå i bakgear, selv om der er nogle bump på vejen. Vi havde ikke regnet med, at det her var uden problemer. Det er en kæmpe reform vi har gennemført, svarede Lone Lex.

- Men jeg har som udvalgsformand ikke fået nogen henvendelser om at det er træls. I vores kommune oplever vi ikke de problemer, fortsatte hun.

- Jeg har modtaget rigtig mange henvendelser fra forældre, der roser mig for at tage sagen op. Så sent som i morges blev jeg ringet op af mor med en 6-årig datter, hvis lærer anbefaler, at pigen bliver hentet hver dag til middag, fordi hun klager over hovedpine og ondt i maven, berettede Line Vanggaard Pedersen.

- Og Søndergades Skole har lavet et pauserum, hvor børnene kan gå ned, når det bliver for meget, har en anden mor fortalt mig. Hvis de laver sådan et rum, må der være et problem.

Kun Line Vanggaard Pedersen, Karsten Frederiksen (K), Helle Jørlev (EL) og Erik Sørensen (DF) stemte dog for at søge dispensation. Alle andre gik imod. fyt

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.