Nej til liggestole om natten

Lars Hofmeister
Rasmus Rasmussen forstår ikke, at han har fået nej til at opmagasinere sine liggestole om natten på Skagen Sønderstrand.
Skagen 14. september 2016 13:45

SKAGEN: Sidste år fik iværksætteren Rasmus Rasmussen lov at udleje liggestole og parasoller på Skagen Sønderstrand.

Han har 100 liggestole og 55 parasoller, og Skagen Liggestolsudlejning har via étårs kontrakter med Frederikshavn Kommune fået lov til at leje en del af Skagen Sønderstrand fra 1. juli til 15. august.

Rasmus Rasmussen var også til stede på stranden i år.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at liggestolene møder kritik fra en række skagboer, herunder Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Skagen og Råbjerg Sogne, der ikke ønsker en tivolisering i et fredet område.

Selv konstaterer Rasmus Rasmussen, at han ikke er ude på at provokere, og at han har fået rigtig mange positive tilbagemeldinger fra badegæsterne.

Når dagen er forbi, skal Rasmus Rasmussen køre de mange parasoller og liggestole op til en container, der ligger over tre kilometer fra stranden, hvilket kræver op til 12 ture frem og tilbage.

Det er med andre ord meget besværligt.

- Derfor har jeg via Frederikshavn Kommune kontaktet Fredningsnævnet for Nordjylland med henblik på at få lov til at stable liggestole og parasoller i tre bundter på stranden om natten, fortæller Rasmus Rasmussen.

I sidste uge var der så møde på Skagen Sønderstrand, hvor temmelig mange mennesker var mødt op. Her var blandt andre folk fra Fredningsnævnet, Danmarks Naturfredningsforening, Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Skagen og Råbjerg Sogne samt Friluftsrådet. Holdningen fra de fleste var, at sådanne "depoter" af liggestole og parasoller vi skæmme området alt for meget. Derfor blev det afgjort, at Rasmus Rasmussen ikke må opmagasinere sit materiel på stranden om natten.

Formanden for teknisk udvalg i Frederikshavn Kommune, Lars Møller (V), fortæller, at Rasmus Rasmussen allerede sidste år fik at vide, at han ikke må stable sine liggestole på stranden om natten.

- Frederikshavn Kommune har givet tilladelse til udlejning af liggestole på en del af stranden, fordi der i dette afgrænsede område er åbnet op for "lidt mere spræl". Men vi ved jo godt, at i Skagen skal vi gå på listefødder, så derfor gav vi netop ikke tilladelse til at opmagasinere stole og parasoller på stranden. Af samme årsag giver vi kun tilladelse til udlejning for ét år af gangen, siger Lars Møller.

Tilbage står en forundret Rasmus Rasmussen, der dog tror så meget på sin ide på Skagen Sønderstrand, at han nu vil anke afgørelsen fra Fredningsnævnet til Natur- og Miljøklagenævnet.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...