Nej til mageskifte

Mølleplads forbliver på kommunale hænder

Martin Frandsen
Mølleplads er et stort aktiv for kommunen og udviklingen af Blokhus.Arkivfoto
14. november 2016 10:51

Jammerbugt Kommune siger nej tak til forslaget fra erhvervsmanden John Andersen om et mageskifte af jord i Blokhus.

I juli foreslog Johnn Andersen, at kommunen kunne overtage hans arealer med p-pladser blandt andet ved Blokhuset mod, at kommunen overdrog den grønne sportsplads ved Mølleplads til John Andersen.

Men det ville være en dårlig forretning for kommunen og for Blokhus, oplyser borgmester Mogens Gade (V) efter en drøftelse af spørgsmålet i økonomiudvalget.

- Vi ville ikke få noget ud af et mageskifte med den værdi, som Mølleplads repræsenterer. Det ville økonomisk være en dårlig forretning, da Mølleplads kan udnyttes med anlæg af boliger og p-pladser til gavn for udviklingen i Blokhus, siger Mogens Gade.

Kommunen overvejer at lade Mølleplads blive bebygget med almennyttige boliger.

Sommerens forslag fra John Andersen udspringer af manglen på p-pladser i Blokhus.

I højsæsonen i juli valgte John Andersen nemlig at opkræve betaling for at holde på hans p-pladser for at skabe en indtægt til udgifter til vedligehold, rengøring og ejendomsskat for arealerne.

Men Per Kalstrup, erhvervsforeningen Blokhus, Blokhusfonden, Samråd Destination Blokhus og Spar Hvetbo Fonden, som ejer centret midt i badebyen, gik sammen om at få en økonomisk aftale med John Andersen og fik sikret, at hans p-båse alligevel er gratis at benytte.

Men problemet med for få bynære p-pladser i Blokhus er der stadig.

- Vi er meget opmærksomme på, at de nuværende pladser skal sikres, og der skal etableres flere parkeringsmuligheder, og vi vil arbejde på en løsning i december, oplyser Mogens Gade.

Han tilføjer, at der er penge i den kommunale p-fond til at anlægge nye p-pladser. - eventuelt også ved en del af Mølleplads.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...