Nellemanns barnebarn fik for første gang sit eget træ

40 Nellemannere kom rejsende langvejs fra til 90 års jubilæum

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SÆBY:- Jeg har altid kaldt den haven i Sæby, og det betyder mindre, at den hedder Nellemanns have. Det vigtigste er, at haven eksisterer.

Sådan siger Vibeke Nellemann, der er barnebarn af Nic. og Grethe Nellemann, som grundlagde haven for 90 år siden.

Nellemann-familien er meget taknemelige for, at haven ikke blev omdannet til parcelhuskvarter, sådan som der var tale om for 10 år siden. Og for at vise, hvor stor betydning, haven har for familien, var næsten 40 efterkommere mødt op til jubilæumsreceptionen fredag.

Nogle havde taget turen fra Island, og en anden fortalte, at det var 40 år siden, hun sidst besøgte Nellemanns have.

Midt i det hele stod Vibeke Nellemann, som selv er uddannet landskabsarkitekt, og som var med til at lave tegningerne til havens genskabelse.

Hun takkede de mange frivillige i Foreningen Nellemanns Haves venner, og fortalte, at blandt landskabsarkitekter og forskere indenfor park og landskab, friluftsliv og udviklingstrategier er stor interesse for frivillige ildsjæles betydning for vedligeholdelse af grønne værdier.

- Det er en tendens, som nu er ved at brede sig over hele verden lige fra Japan til København.

Når haven har denne lokale opbakning, er det fordi den altid har været åben for offentligheden, også den gang Nellemann-familien selv kom i haven og holdt deres ferier i Sæby. For man skal dele haveoplevelser med andre.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.