NemID fylder to

NemID fylder to år med et hurra - flere bruger netløsningen til at logge på deres private konto. Særligt de unge er effektive på tasterne. Arkivfoto <i>Michael Koch</i>

NemID fylder to år med et hurra - flere bruger netløsningen til at logge på deres private konto. Særligt de unge er effektive på tasterne. Arkivfoto Michael Koch

DANMARK: Søndag 1. juli har NemID været en del af hverdagen i Danmark i to år. Udbredelsen fortsætter med at stige, og nærmer sig med raske skridt fire millioner brugere. Mere præcist har 3,84 millioner personer lige nu NemID, hvoraf de ca. 130.000 er bosat i udlandet. Over 90 % bruger NemID til offentlige services.

Fremgang i antal brugere

Det samlede antal NemID-brugere er vokset med hele 25 procent i løbet af det sidste år. Det er en særlig god nyhed for regeringens målsætning om fuld digital kommunikation.

Digital borgerbetjening er en mere fleksibel løsning for borgerne, som ikke behøver at møde op et bestemt sted inden for et bestemt tidsrum. Samtidig er det billigere for samfundet.
I den sammenhæng er en stor udbredelse af NemID en vigtig forudsætning for, at digitaliseringen for alvor kan tage fart.

Mest udbredt er NemID hos folk i trediverne. Her har over 99 procent NemID.

Over hele året, fra 1. juli 2011 til i dag, har NemID været brugt lidt over en halv milliard gange. Det skal sammenlignes med NemIDs første år, hvor det tal kun var 310 millioner. Så ud over at flere danskere benytter NemID, så bruger de det også mere flittigt, da der er kommet 25 procent flere brugere, men over 60 procent flere transaktioner i perioden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.