Udland

Nepal: Dansk ambassade forventer snarligt overblik

Den danske ambassade i Nepal arbejder på at komme i kontakt med danskere i landet efter tirsdagens jordskælv.

Nepal: Dansk ambassade forventer snarligt overblik Foto: POLFOTO/AP

Nepal: Dansk ambassade forventer snarligt overblik Foto: POLFOTO/AP

Den danske ambassade i Nepal forsøger at danne sig et overblik over danskeres situation i landet, efter Nepal for anden gang på lidt over to uger er blevet ramt af et kraftigt jordskælv.

Indtil videre er det begrænset, hvad ambassaden kan komme med af oplysninger.

- Vi ved ikke nøjagtigt, hvor mange danskere der er i landet, men de fleste rejste efter det første jordskælv for nogle uger siden. Så dem der er tilbage, regner vi med snart at have et overblik over, siger den fungerende ambassadør i Nepal, Gert Meinecke, til Ritzau.

- Vi ved, at skælvet målte 7,3 på Richter-skalaen, og vi ved hvor epicentret var, men ellers har vi ikke det store overblik over skader.

Skælvet ramte 12.35 lokal tid (9.05 dansk tid), og er blevet fulgt af flere efterskælv, som har gjort det svært at danne sig et overblik.

- Vi løber ud og ind af ambassaden på grund af efterskælv, og mobilnettet har været nede, så der er lidt problemer med kommunikationen, og det gør vores arbejde svært, siger Meinecke.

Epicentret ligger 19 kilometer under jordens overflade og 83 kilometer fra hovedstaden Kathmandu, hvor den danske ambassade ligger.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.