Nervøs for aflytning? Sådan slår du FaceTime fra

En fejl ved gruppeopkald på FaceTime har fået Apple til at lukke midlertidigt ned for funktionen. Læs, hvordan en teknologiredaktør forholder sig til fejlen

Ritzau;29867aec-1ca4-48a4-bdd5-e771995d748e Ritzau;29867aec-1ca4-48a4-bdd5-e771995d748e
Apple har meddelt, at der kommer en opdatering i løbet af ugen, der lukker sikkerhedshullet. Arkivfoto: Odd Andersen/Ritzau Scanpix
Forbrugerelektronik 31. januar 2019 08:23

OVERVÅGNING: Der har lydt et ramaskrig i techverdenen, efter det blev afsløret, at en fejl tillod andre at lytte med, inden man besvarede et gruppe-FaceTime-opkald.

- Apple lancerede tilbage i oktober gruppe-FaceTime, hvor man både kan tale, sende beskeder og video til en hel gruppe ad gangen, forklarer teknologiredaktør på Computerworld Niels de Boissezon og fortsætter:

- Sammen med den feature har der sneget sig den fejl ind, at hvis man taler sammen over FaceTime og vil invitere en tredjepart ind, så kan de øvrige personer i samtalen høre, hvad der sker i rummet, inden personen svarer på FaceTime.

Det åbner altså op for et tidsrum - fra man ringer en person op, til de enten svarer eller afviser opkaldet - hvor man bare kan lytte med.

Et yderligere problem var, at hvis personen, der blev ringet til, kom til at trykke på powerknappen, så blev der åbnet et videofeed.

Dermed ville man kunne optage, hvad der foregik, helt uden at personen havde besvaret opkaldet.

Det har fået techspecialist Niels de Boissezon til helt at slå FaceTime-funktionen fra på sin telefon.

- Apple opdagede det mandag aften amerikansk tid og var hurtige til at lukke for gruppe-FaceTime for at lappe hullet. Det gør, at funktionen ikke er tilgængelig lige nu, siger han og tilføjer:

- Men jeg kan godt lide at gå med livrem og seler, og jeg har slået det fra på min egen telefon, indtil opdateringen bliver udrullet.

Apple har meddelt, at der i løbet af ugen kommer en opdatering, der skal sætte en stopper for fejlen.

For at slå FaceTime-funktionen fra på sin iPhone eller iPad skal man gå ind i ”indstillinger” og scrolle ned, til man finder kategorien ”FaceTime”.

Klik ind her, og se, om den øverste bjælke, som bare hedder FaceTime, er swipet til højre, så den er grøn, eller til venstre, så den er grå. For at deaktivere FaceTime skal den være swipet til venstre og være grå.

For at slå funktionen fra på sin Mac-computer skal man ifølge teknologimediet The Verge åbne sin FaceTime-app.

Gå ind i menuen, klik på ”FaceTime”, og vælg ”preferences”. Her skal man fjerne fluebenet ud for ”enable this account” og dermed deaktivere kontoen.

Ifølge Niels De Boissezon er det ikke sådan, at man har en tikkende bombe liggende, hvis ikke man slår funktionen fra. Men han mener, at man altid bør være opmærksom på de muligheder, ens digitale enheder potentielt kan give andre.

- Man skal ikke glemme, at en smartphone, en iPad og en laptop er små computere med kameraer og mikrofoner, og det kan udnyttes, og de kan hackes, siger Niels de Boissezon.

- Det er sjældent, det sker, men det er teknisk set hardware, der kan fungere som aflytningsudstyr. Så det er altid en god idé at passe på, tilføjer han.

/ritzau fokus/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...