Nervøse laboranter og kontorfolk mødes med Novo-ledelse

Tillidsfolk mødes med ledelsen i Novo Nordisk efter udmeldt fyringsrunde, som vil ramme 500 danske job.

Novo Nordisk HQ Foto: Free/Per Fledelius

Novo Nordisk HQ Foto: Free/Per Fledelius

Med udsigt til omkring 500 afskedigelser i Novo Nordisk i Danmark mødes tillidsfolk med selskabets ledelse torsdag. Det er indledningen på det forhandlingsforløb, der nu går i gang for at finde frem til, hvordan fyringerne skal fordeles.

Det siger Ulla Jeppesen, formand for HK it, medie og industri Hovedstaden, der er fagforening for både laboranter og administrativt personale hos Novo Nordisk.

Novo-ledelsen har meldt ud, at der skal skæres inden for forskning og udvikling og i hovedkvarterets stabsfunktioner.

- Vi har endnu ikke fået oplyst tal for, hvilke grupper der bliver ramt af det her. Hvem det end måtte ramme er det altid trist, når folk mister deres arbejde, siger Ulla Jeppesen.

- Tillidsrepræsentanterne vil forsøge at få nedbragt antallet af afskedigelser og i stedet arbejde for at få frivillige fratrædelser og nogle fornuftige fratrædelsesordninger. Når det hele er overstået, hjælper vi de ansatte videre på bedst mulig vis, siger hun.

Ifølge Ulla Jeppesen har der indtil nu været gode muligheder for at få nyt job for både kontorfolk og laboranter. Men efter flere store afskedigelsesrunder frygter hun, at situationen kan vende for laboranterne.

Sidste år meddelte Lundbeck, at der skulle fyres 300 danske ansatte, mens den kemiske virksomhed Haldor Topsøe sagde farvel og tak til 160 ansatte i Danmark.

- Det her kan være med til at tippe balancen, så det begynder at blive sværere at få job. Men det afhænger helt af, hvor mange laboranter der er blandt de 500 ansatte.

Ifølge Novos topchef, Lars Rebien Sørensen, vil afskedigelserne ramme i hovedkvarteret i Bagsværd og i forskningsafdelingen, som ligger i Måløv.

- Vi har selvfølgelig en idé om, hvor det vil ske, men vi skylder vores medarbejdere og fagforeningerne at diskutere det med dem først, siger han.

Det er især udsigt til lavere priser på det store amerikanske marked, der får Novo Nordisk til at skære 1000 stillinger på globalt plan.

I alt 500 stillinger nedlægges i Danmark, hvor er ansat i alt 17.000 ansatte.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.