Hjallerup

Nervøse naboer til asfaltfabrik

Rapporter fra embedslæger gør ingen mere trygge, og naboerne ønsker flere undersøgelser

Rasmus Rosenkilde er nervøs for specielt sine børns helbred på grund af udledningerne fra NCC Roads.  Foto: Martél Andersen

Rasmus Rosenkilde er nervøs for specielt sine børns helbred på grund af udledningerne fra NCC Roads. Foto: Martél Andersen

HJALLERUP:Efter at det er konstateret, at udslippet fra asfaltfabrikken NCC Roads i Hjallerup er langt over det tilladelige, har Brønderslev Kommune fået klager fra flere beboere i området, der frygter for deres helbred.

- Vi er virkelig nervøse for, om det kan skade vores helbred, siger en af naboerne, Rasmus Rosenkilde, der specielt er bekymret for sine børn.

Og han bakkes nu op af flere naboer og beboere i området, der nu også har klaget til Brønderslev Kommune.

Rasmus Rosenkilde har efter at det er kommet frem, at NCC Roads udleder langt over det tilladelige, afkrævet Brønderslev Kommune en snarlig afklaring.

Har bedt om hurtigt svar

Han har her op til weekenden bedt Brønderslev Kommune få et hurtigt svar fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det svar, overlæge Susanne Fischer Hansen har givet, mener Rasmus Rosenkilde ikke beroliger ham og hans familie - og naboerne med.

Han har derfor bedt Brønderslev Kommune stille mere konkrete spørgsmål til Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det Rasmus Rosenkilde ønsker et hurtigt svar på, er, om hans familie som nærmeste nabo til fabrikken, kan være sikre på, at deres helbred ikke påvirkes af udslip fra fabrikken. Ligeledes beder Rasmus Rosenkilde Styrelsen for Patientsikkerhed vurdere, om familien skal undgå at opholde sig på deres ejendom på Håndværkervej.

Afdelingsleder Asger Nielsen fra Brønderslev Kommune har sendt spørgsmålene til Styrelsen for Patientsikkerhed, og han lover, at Rasmus Rosenkilde får svar så hurtigt det er muligt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.