Udland

Netanyahu i audiens hos paven

Israels premierminister besøger paven i Vatikanet, hvor de drøfter en stribe af problemerne i Mellemøsten.

Netanyahu i audiens hos paven

Benjamin Netanyahu, Israels premierminister, har været i en 25 minutter lang audiens hos pave Frans i Vatikanet.

Mødet kom mandag i forbindelse med Netanyahus besøg i den italienske hovedstad, Rom, hvor han mødtes med Italiens regeringschef, Enrico Letta.

Det diplomatiske forhold mellem Vatikanet og Israel er forholdsvist nyt. Forbindelserne blev først fuldt oprettet i 1993.

Under mandagens audiens benyttede Netanyahu lejligheden til at fortælle paven om Israels holdning til problematikken om Irans atomprogram.

Israel er modstander af den nylige internationale aftale, hvor Iran er gået med til at stille sit atomprogram i bero i et halvt år til gengæld for lempede sanktioner.

- En historisk fejltagelse, har Netanyahu kaldt aftalen.

Israel frygter, at Iran trods aftalen vil udvikle atomvåben, og at Iran kan finde på at bruge disse atomvåben mod Israel.

Vatikanet udsendte efter mødet en erklæring, hvori det hed, at de to ledere har drøftet flere af problemerne i Mellemøsten.

- De drøftede den komplekse og sociale situation i Mellemøsten, specielt genoptagelse af forhandlingerne mellem israelere og palæstinensere, hed det i erklæringen.

Pave Frans ventes næste år på rundrejse i Mellemøsten. Det er ikke klart, hvornår det bliver, men israelske kilder siger, at besøget muligvis kommer, inden at Israels præsident, Shimon Peres, afslutter sin præsidentperiode i juli.

Kilder i begge lejre siger, at besøget formentlig finder sted den 25. og 26. maj.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.