Udland

Netbutikker solgte for milliarder på supershopping-dag

Onlinehandlen steg med næsten 40 procent på årets største indkøbsdag i USA - den såkaldte Black Friday.

Netbutikker solgte for milliarder på supershopping-dag

Amerikanerne handlede online for tre milliarder dollar - eller over 16 milliarder kroner - da julehandlen traditionen tro gik i gang torsdag og fredag i forbindelse med fejringen af Thanksgivning.

Mobiltelefoner og tavlecomputere udgjorde næsten en fjerdedel af netbutikkernes samlede salg ifølge.

Forbrugerne var mest aktive i onlinebutikkerne fredag med indkøb på over 1,9 milliarder dollar. Dagen kendes som Black Friday, fordi det er her, at butikkerne begynder at tjene penge, og regnskabstallene skifter fra rødt til sort.

Det svarer til en stigning på 39 procent i forhold til omsætningen i 2012, ifølge en prognose fra softwarefirmaet Adobe baseret på indkøbene hos cirka 2000 amerikanske onlinebutikker.

Ved at købe på nettet undgår forbrugerne også det kaos, som præger mange butikker og indkøbscentre på årets største shopping-dag i USA.

Også i år har der været meldinger om forbrugere, der kommer i slåskamp med andre kunder eller butiksansatte i kampen om at sikre sig varer på slagtilbud.

Ud af det totale salg på tre milliarder dollar over de to dage er de 417 millioner dollar brugt på iPads og 126 millioner på iPhones ifølge Adobe.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.