Nets gør sine planer om indtog på børsen officielle

Kapitalfondsejede Nets vil på børsen. Der skal rejses 5,5 milliarder kroner til selskabet, oplyser det.

Dankort, betalingskort Foto: Free/Colourbox.dk

Dankort, betalingskort Foto: Free/Colourbox.dk

Selskabet Nets, der blandt andet står for NemID og dankort, annoncerer sin børsnotering. Det skriver selskabet i en besked via fondsbørsen.

Børsnotering skal rejse 5,5 milliarder kroner og vil ske både ved, at kapitalfondsejerne sælger ud af deres andel, og at den samlede mængde aktier bliver udvidet.

- Børsnoteringen er det næste skridt i udviklingen af Nets efter en periode med hastig vækst og markante investeringer, skriver Bo Nilsson, administrerende direktør for Nets.

I meddelelsen oplyser Nets, at selskabet omsatte for 3,6 milliarder kroner i første halvår af 2016 og fik et nettoresultat på 603 millioner kroner.

Den udsendte meddelelse er en såkaldt "intention to float", hvilket er en foreløbig besked om, at planerne om en børsnotering er konkrete og på vej.

Detaljerne omkring børsnoteringen, deriblandt hvor meget ejerne mener, Nets er værd, og præcist hvornår selskabet går på børsen, vil først komme senere.

Tommelfingerreglen er, at der går fire til seks uger fra "intention to float" til notering på fondsbørsen.

Dermed er der fortsat ingen reelle tal ude for, hvor meget Nets er værd, når det går på børsen.

Analytikere og kommentatorer har dog estimeret, at værdien kan blive på op til 38 milliarder kroner.

Nets blev solgt af danske og norske banker til blandt andre kapitalfondene Advent og Bain for 17 milliarder kroner i 2014. Også ATP er medejer af Nets.

- Transformationen af Nets har overgået vores forventninger langt og har været en meget lukrativ investering for vores pensionister. Vi ser frem til at støtte Nets i dets næste fase og vil fortsætte som aktionærer, skriver Carsten Stendevad, administrerende direktør for ATP, i meddelelsen.

Spekulationer om en snarlig børsnotering af Nets har floreret i ugevis.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.