Nets øger overskud med udsigt til børsnotering

Betalingsvirksomheden Nets leverer en fornem bundlinje på vej mod en mulig børsnotering.

Ritzau
dankort Foto: Free/Colourbox
1. april 2016 08:30 - Opdateret 1. april 2016 12:05

Mens betalingsvirksomheden Nets angiveligt forbereder sig på en børsnotering, gør selskabet det helt rigtige for at gøre sig så attraktiv som muligt for kommende investorer.

Selskabet har fredag præsenteret et årsregnskab i den flotte ende, hvor det er lykkedes at hæve koncernens årsresultat fra 652 millioner kroner i 2014 til 1037 millioner sidste år.

Og det endda på trods af, at omsætningen kun steg med seks procent fra 8,6 milliarder kroner til 9,0 milliarder kroner.

- Sidste år opnåede vi stærke økonomiske resultater gennem forretningsmæssig vækst og omkostningseffektive foranstaltninger.

- Efter ejerskiftet i 2014 begyndte vi en forandring af Nets for at gøre virksomheden mere smidig og innovationsdrevet med kundeorientering som det primære fokus.

- Vores resultater for 2015 viser, at vi har gjort det bedre og er kommet meget længere på denne strategiske rejse end forventet, siger Bo Nilsson, der er administrerende direktør for Nets.

Nets foretog sidste år opkøb for knap 1,6 milliarder kroner og fortsætter med at styrke sin tilstedeværelse i Sverige og Finland, hvor man ser et stort vækstpotentiale.

Selskabet, der foruden at håndtere kortbetalinger også driver Betalingsservice, var oprindeligt ejet af danske banker i fællesskab.

I foråret 2014 blev koncernen dog solgt til et konsortium bestående af kapitalfondene Advent og Bain samt pensionsselskabet ATP til en pris af 17 milliarder kroner.

Ifølge Børsen er Deutsche Bank og Morgan Stanley blevet hyret til at forberede en børsnotering.

I den forbindelse kan virksomheden blive værdisat til mere end 30 milliarder kroner.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...