Nets: Sikkerhed god nok

Sikkerheden ved NemID er god nok og vil ikke blive ændret nu - trods indbrud i netbanken. Det fastslår Nets, som står forNemID.

Sikkerheden ved NemID er god nok og vil ikke blive ændret nu - trods indbrud i netbanken. Det fastslår Nets, som står forNemID.
Arkivfoto Michael Koch

Sikkerheden ved NemID er god nok og vil ikke blive ændret nu - trods indbrud i netbanken. Det fastslår Nets, som står forNemID. Arkivfoto Michael Koch

- Der er gennemført 560 millioner vellykkede transaktioner med NemID, siger pressechef Søren Winge fra Nets og tilføjer: - Netbankerne har iværksat flere sikkerhedstiltag efter denne hændelse (indbruddene i Danske Banks netbank/red.), og det vil være med til at forebygge fremtidigt misbrug. - Vi mener ikke, at der på nuværende tidspunkt er et misbrugsniveau, som giver anledning til grundlæggende ændringer af NemID. Sikkerhed kan forbedres Nets-pressechefen vedgår, at sikkerheden ved NemID kan hæves. - Men så vi det ofte blive på bekostning af brugervenligheden, altså gøre det mere besværligt at bruge NemID, påpeger han. Ifølge Nets har der været langt færre indbrud i danske netbanker, efter at NemID blev indført. Disse elektroniske indbrud har kun berørt få bankkunder, og misbruget er hurtigt blevet stoppet. Sårbarheden ved indbruddene i netbanker med Nem-ID har været kundernes pc'er. Softwaren på pc'erne var ikke opdateret. Hertil bemærker lektor Charlotte Bagger Tranberg fra Aalborg Universitet: - Almindelige brugere bliver jo forvirrede og usikre, når de skal installere måske fire-fem-seks-syv andre programmer på pc'en for at få sikkerheden i NemID-systemet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.