Nettet strammes om Armstrong

Det amerikanske antidopingagentur har rejst en formel dopinganklage mod Lance Armstrong

Ritzau
Det amerikanske antidopingagentur, Usada, har rejst en formel dopinganklage mod Lance Armstrong. Foto: Scanpix
USA 30. juni 2012 12:27

WASHINGTON: Den syvdobbelte Tour de France-vinder Lance Armstrong kan ikke sno sig uden om en omfattende dopingsag, efter det amerikanske antidopingagentur, Usada, sent fredag aften dansk tid rejste anklage mod Armstrong.

For to uger siden blev Armstrong anmeldt for brud på dopingbestemmelserne af Usada. Blandt andet skulle blodprøver have givet indikationer på blodmanipulation.

Et enstemmigt udvalg på tre medlemmer i Usada valgte fredag at gå videre med sagen efter at have gennemgået antidopingagenturets beviser og et 18 sider langt svar fra Armstrong.

Fra venner til fjender

Den 40-årige texaner skal nu møde op til en høring. Armstrong har hele tiden afvist beskyldningerne, og han får mulighed for at forsvare sig mod anklagerne ved høringen.

Hvis Armstrong bliver fundet skyldig, risikerer han at miste sine syv Tour de France-titler, som han vandt fra 1999 til 2005. Armstrong er flere gange blevet beskyldt for dopingmisbrug, men han er aldrig testet positiv. Usada mener at have bevis for, at Armstrong og fem andre personer, inklusive den italienske læge Michele Ferrari og sportsdirektør Johan Bruyneel, har snydt med doping i årene 1998-2011.

To tidligere holdkammerater skal blandt andre vidne mod Armstrong, og der spekuleres i, at det kan være de to tidligere dopingsyndere Floyd Landis og Tyler Hamilton, som også har kørt for Armstrongs daværende hold US Postal.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...