Netværk Limfjorden lukker og slukker

Manglende opbakning fra nordjyske kommuner stopper turisme-samarbejde

Limfjordsruten er et af de håndgribelige resultater, netværket efterlader sig. Foto: Bent Bach

Limfjordsruten er et af de håndgribelige resultater, netværket efterlader sig. Foto: Bent Bach

LIMFJORDEN:Efter i 20 år at have stået for en lang række udviklingsopgaver omkring Limfjordsturismen lukker og slukker Netværk Limfjorden. På generalforsamlingen forleden stemte alle tilstedeværende medlemmer for at nedlægge netværket.

Netværk Limfjorden blev dannet i 1995 som et samarbejdsorgan for turismen rundt om Limfjorden. Netværkets medlemmer har været de to regioner, kommunerne rundt om fjorden og deres turist-organisationer samt en række private turistaktører.

Nu opløses samarbejdet, og på generalforsamlingen valgtes et likvidationsudvalg til at klare de sidste økonomiske mellemværender. General-forsamlingen besluttede også, at Netværk Limfjordens overskud skal anvendes til en markedsføringskampagne for Limfjorden på det nordtyske marked.

Som formand for likvidationsudvalget valgtes fhv. rektor og valgmenighedspræst Henrik Sommer, Struer, der har været formand for netværket i den seneste periode, og som også er formand for Struer Turistforening.

- Netværk Limfjorden har stået for en lang række markante tiltag inden for Limfjordsturismen – lige fra etableringen af cykelruten Limfjordsruten rundt om hele fjorden over farvandsafmærkninger, Snapseruten og Limfjordsfortællingerne til udvikling af en fornem hjemmeside for hele Limfjordsturismen, siger Henrik Sommer.

- Desværre måtte vi konstatere, at opbakningen til Netværk Limfjorden ikke længere var til stede i fornødent omfang hos de nordjyske kommuner, og derfor valgte vi i bestyrelsen at sige stop.

- Aalborg har aldrig deltaget i netværket, mens Thisted, Jammerbugt, Morsø og Vesthimmerland ønskede at bevare aktiviteterne på det nuværende niveau. Med et kontingent på omkring 35.000 kroner pr. kommune om året gav det ingen mulighed for at sætte større initiativer i værk, konstaterer Henrik Sommer.

- Det er ærgerligt, især fordi turismearbejdet i Danmark er blevet yderligere centraliseret med regeringens nyeste turismestrategi. Der er mere end nogensinde behov for, at Limfjordens stemme bliver hørt i det nationale turismearbejde. I modsat fald er der en betydelig risiko for, at Limfjorden fuldstændig overses i markedsføringen af Danmark i udlandet, siger Henrik Sommer.

Langt de fleste af de projekter, som Netværk Limfjorden har fostret, er det dog lykkedes at forankre hos andre aktører. Således er hjemmesiden og Limfjordsfortællingerne overtaget af EnjoyLimfjorden, der er et samarbejde mellem de fem kommuner syd for fjorden, og farvandsafmærkningen er overtaget af sammenslutningen af vestlige Limfjordshavne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.