Industri

Netværk med fokus på Norge og offshore

Repair4Norway og Offshore Base Hirtshals har hver deres målgrupper for nye opgaver

Hirtshals Yard er med i netværket Repair4Norway, og virksomheden har allerede fået en del norske reparationsopgaver på skibe selv om virksomheden endnu ikke er et år gammel. 

Arkivfoto: Peter Broen

Hirtshals Yard er med i netværket Repair4Norway, og virksomheden har allerede fået en del norske reparationsopgaver på skibe selv om virksomheden endnu ikke er et år gammel. Arkivfoto: Peter Broen

HIRTSHALS:Hirtshals er næsten en by i Norge.

Det er ud fra den holdning, at 12 virksomheder på og omkring Hirtshals Havn er gået sammen i et netværk med det formål at udbygge det fodfæste, som flere af dem har fået som leverandører af opgaver til virksomheder i Syd- og Vestnorge, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Det gælder blandt andre Vestkajens Maskinværksted og Hirtshals Yard, som begge udfører maritime reparationsarbejder.

Netværket har fået navnet Repair4Norway, og det vil ikke blot fokusere på den maritime industri og offshore sektoren.

Opgaver indenfor servicesektoren på den anden side af Skagerrak vil også være et område, netværket vil være særlig opmærksom på.

For de stadig tættere færgeforbindelser til den sydlige og vestlige del af Norge gør det ikke blot mere interessant for norske virksomheder og private at få udført opgaver syd for Skagerrak. Det vil også være nemmere at hyre dansk arbejdskraft. Flere steder i Norge er der mangel på arbejdskraft.

Netværket er opstået efter, at virksomhederne i august sidste år besøgte ONS messen i Stavanger, hvor de kom i kontakt med norske virksomheder, som viste interesse for at få udført opgaver i Hirtshals.

Netværket har fået egen hjemmeside, og souschef Karin Eilers, Hirtshals Havn, er blevet netværkets tovholder.

Støtte fra Vækstforum

Et andet erhvervsnetværk er også ved at vokse frem med Hirtshals som udgangspunkt, men som vil række langt videre ud i det nordjyske område.

Det er Offshore Base Hirtshals, som bygger videre på de gode erfaringer fra renovering af boreriggen Mærsk Guardian.

Offshore netværket skal bygges op omkring otte primære deltagere indenfor otte definerede fagområder, der er vigtige for at kunne byde ind på opgaver.

De primære deltagere skyder 1,1 millioner kroner ind i et projekt til opstart at netværket. Budgettet er på i alt tre millioner kroner, hvoraf Vækstforum bidrager med 50 procent, Og i sidste måned gav økonomiudvalget i Hjørring Kommune tilslutning til at afsætte 400.000 kr. til projektet fra kommunens indsatspulje for Hirtshals Havn.

Der skal ansættes en projektleder med erfaring fra offshore branchen, og en administrativ medarbejder fra Hirtshals Havn tilknyttes projektet.

Målet er at komme op på et netværk med 30 virksomheder. Primært fra Hirtshals og Vendsyssel, men også andre nordjyske virksomheder kan være med i netværket, fordi det skal kunne byde ind på en bred vifte af offshore opgaver.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst