Netværk sikrer søfolk og gæster forbindelse

Masterne på de gamle skibe er suppleret med 72 sendemaster

Niels Brauer
72 master med wifi-enheder sikrer forbindelse til nettet fra ethvert hjørne af Aalborg Havn, mens Tall Ship Races står på.
Aalborg 29. juli 2015 06:10 - Opdateret 29. juli 2015 12:46

AALBORG: Fortid møder nutid og fremtid, når Tall Ship Races mange stolte fartøjer frem til weekenden stævner ind i Aalborg Havn og stryger sejlene på de høje master.

For længe inden de vinddrevne fartøjers ankomst er havnen blevet spækket med master med teknologi, som sikrer, at såvel de 3000 besætningsmedlemmer på de deltagende skibe som de mange hundrede tusinde gæster, der forventes at strømme til det stort anlagte arrangement, uden videre kan koble smartphone, bærbar pc og lignende på et kæmpestort wifi-netværk, der dækker hele havneområdet.

Bag servicen, som er gratis, står telefirmaerne Telenor og Ericsson. I aftale med Aalborg Kommune har medarbejdere fra de to virksomheder opsat 72 master på havnen med i alt 115 wifi-enheder. Sammen med 10 kilometer fiber og en kraftig opkobling til internettet vil det angiveligt sikre, at der er fri forbindelse til og fra havnen for alle.

Netværk giver indblik

Udover de mange gæsters forbindelse til internettet giver installationen et indblik i, hvor mange gæster, der er på havnen i dagene, hvor meget internettet bliver brugt, og hvordan gæsterne er fordelt på havnen. Alt sammen vil det give de involverede parter en værdifuld viden, som kan bruges til at skræddersy løsninger ved fremtidige store arrangementer.

Det har taget teknikerne tre uger at opsætte og trimme systemet, et arbejde der ikke har været uden udfordringer, eksempelvis i kraft af, at den trådløse forbindelse givet såkaldt interferens i forhold til såvel en privat internetbruger som i forhold til Aalborg Havns kommunikationssystem. Begge problemer er dog blevet løst i samarbejde med den pågældende private bruger samt havnen. Et mere kontant problem er tre tilfælde af hærværk på nogle af de opstillede master.

Aktuelt er det brugernes opdatering af Facebook, Instagram med mere, wifi kan bruges til, men inden årets udgang vil det ifølge Telenor være muligt at telefonere via det trådløse netværk. Selskabets system er klar til opgaven, tilbage står blot, at telefonproducenterne sikrer, at deres produkter skal kunne håndtere det.

Hvad wifi’en på havnen angår, gælder det om at nyde muligheden, så længe det varer. Når skibsmasterne er forsvundet i horisonten mod Hals Barre, vil de 72 sendemaster blive pillet ned igen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...