Udland

New York løber maraton trods superstorm

Trods de omfattende ødelæggelser fra stormen Sandy vil det traditionsrige løb blive afviklet på søndag.

New York løber maraton trods superstorm

Tusindvis af løbere kan ånde lettet op: Maratonløbet i New York City afvikles som planlagt på søndag trods de massive ødelæggelser i storbyen efter stormen Sandy, siger byens borgmester Michael Bloomberg onsdag.

Arrangørerne har de foregående dage fortsat sine forberedelser af den store begivenhed, selvom mandagens historiske uvejr skabte enorme oversvømmelse af gader og undergrundsstationer samt strømudfald i flere dele af byen.

Onsdag gav myndighederne så grønt lys for at gennemføre arrangementet, som mange danskere også deltager i. Ruten bringer løberne gennem samtlige fem bydele i New York.

- Nogen mener, at vi ikke burde afvikle maratonløbet, men mange mindre firmaer er afhængige af de her folk. Vi er nødt til at tænke på økonomien, siger Bloomberg.

- Rigtig mange mennesker kommer her til på grund af løbet. Det er et stort arrangement for New York.

Normalt hjælper offentligt ansatte med til at sikre afviklingen af løbet. De er dog så travlt optaget med oprydningen efter stormen, at arrangørerne på søndag må hyre hjælpere fra private virksomheder. Blandt andet til sikkerhedsopgaver.

Ifølge Mary Wittenberg, formand for klubben bag løbet, kan gennemførelsen give New Yorks befolkning tiltrængt inspiration efter stormen.

Arrangørerne mangler fortsat at løse transportproblemet med at få de omkring 50.000 deltagere til startsnoren på Staten Island.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst